Da Joacim, Frode, Jan-Erik og Eirik toppet NorgesCupen etter 3 spilte runder, ventet det i utgangspunktet en tur til Japan for de talentfulle gutta fra Halden. Da japanturen ikke lot seg gjennomføre, satte sportssjef Pål Trulsen igang arbeidet med å finne en erstatning for den opprinnelige turneringen som skulle være gevinsten av å være i form før jul.

For å gjøre historien kort befinner gutta seg nå i Canada og Winnipeg hvor de deltar i den 122 utgaven av den legendarariske MCA Men's Bonspiel turneringen.

Turneringen har smått utrolige 403 lag til start, og det norske juniorlaget står etter seks spilte kamper med 4 seire og 2 tap. Om dette holder til sluttspill i turneringen som avsluttes mandag 1 februar, vites i skrivende stund ikke.

Da utegående reporter hadde en prat med coach Arne Suther før lagets femte kamp i turneringen, kunne Arne fortelle at laget til nå hadde spilt i fire forskjellige haller, og var på vei til den femte! Det spilles totalt i 17 forskjellige curlinghaller i Winnipeg, og selv om avstanden mellom hallene er korte her i distriktet er det helt sikkert behagelig med egen privatsjåfør som står parat til å frakte laget dit de måtte ønske.

I tillegg til godt spill er det tydelig at gutta også har utmerket seg på andre områder.  "Probably the most talked-about team in the 122nd MCA Men's Bonspiel is Joacim Suther and his junior team from Norway" kan man lese på turneringens egen hjemmeside. Haldenserne har blitt store yndlinger for canadisk presse, og laget har også fått tv-tid hos CBS!
Jeg og gutta storkoser oss, og coachen som nesten virker en smule overveldet av det hele, avslutter med å legge til at dette er en fantastisk opplevelse!

Les mere om turneringen, intervju med laget, samt bla deg gjennom en usedvanlig lang liste av resultater på http://www.curlmanitoba.org/