Stavanger Ishall var åsted for Superlørdag sist lørdag. Stavanger CK sto som arrangør og klubbene i nærområdet var invitert til å delta. Det vil si Sørmarka CK, fra litt lenger sør i byen samt jærbuene fra Nærbø IL Curling. Det ble funnet plass til ti lag, men det var flere som sto på venteliste.

Første spillepass gikk av stabelen kl. 9. Seks lag stilte fra Sørmarka, tre fra Stavanger CK, og ett fra Nærbø. Lagene var delt inn i to puljer à fem lag og vinnerlaget i hver pulje gikk rett til finale, lagene nummer to møttes i bronsefinale. De tredje- og fjerdeplasserte lagene møttes i øvrige plasseringskamper, mens de som kom på femteplass måtte pakke snippesken og dra hjem.

Favorittseier

Kampene gikk over 6 omganger og det var lagt inn en times pause utpå dagen slik at ismannskapet kunne preppe is, og slik at spillerne kunne spise lapskaus (som inngikk i startavgiften). Ca. kl. 19.20 startet finalespillet og i 21-tiden kunne det kåres en vinner. Ikke uventet var det forhåndsfavorittene i lag Curlicious fra Sørmarka som trakk det lengste strået. De gikk ubeseiret gjennom turneringen og fikk en fin generalprøve før helgens norgescup på Snarøya.

I finalen møtte de klubbkameratene i Rolling Stones (ikke rockebandet), skippet av Jon Rogde. De gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og det var ventet at de skulle gi Curlicious tøff kamp i finalen. Dessverre spilte laget da sin dårligste kamp og finalen ble i realiteten avgjort tidlig. Curlicious vant til slutt 7-2.

- Dette var bra, men vi må nok heve oss enda noen hakk for å ha noen sjanse mot Løvold og Sørum til helgen, var Curlicious-gjengen skjønt enige om. Laget vant for øvrig to kamper i sitt første NM tidligere i år og har siden hatt fin fremgang. Se derfor ikke bort fra at laget kan overraske til helgen.

Gryende curlinginteresse i EM-byen

Turneringen ble spilt på ypperlig is, det var både glatt og bra med sving. Ismaker Jan Nilsen fikk mye skryt fra spillerne. Turneringsansvarlig Thorgrim Røed var også fornøyd med gjennomføringen, på tross av at laget hans tapte bronsefinalen.

Det er gryende curlinginteresse i byen som er vertskap for EM neste år. «Superlørdag» var den første turneringen i det som er tenkt å bli en turneringsserie i Rogaland. Neste turnering skal etter planen gå i Sørmarka Arena – hallen som er vertskap for EM neste år. Da skal også nye Haugesund Curlingklubb inviteres.

Sørmarka CK leder an

Sørmarka CK tok for øvrig de tre første plassene i helgens turnering og viser at de foreløpig ligger noen hestehoder foran de andre klubbene i området. De har også lengst fartstid, men de andre er nok innstilte på å ta opp kampen om hegemoniet og det blir spennende å følge utviklingen i tiden fremover. Det rører med andre ord på seg i Rogalandscurlingen.

Resultatliste fra Superlørdag:

1. Sørmarka CK/Curlicious
2. Sørmarka CK/Rolling Stones
3. Sørmarka CK/Manicurling
4. Stavanger CK/Icebreakers
5. Stavanger CK/Disney on Ice
6. Sørmarka CK/Stavanger Penguins
7. Sørmarka CK/Rats on Ice
8. Sørmarka CK/Team Aarrestad
9. Nærbø IL Curling/ 5 Seriøse
10. Stavanger CK/Gassellene