I Sverige skjer det også ting. Niklas Edin tar over laget til Oskar Eriksson. Det er Oskar sin bror, Markus Eriksson som går ut av laget. Edin tar skipperollen, mens Christoffer Sundgren og Kristian Lindstrøm blir front-end. Niklas Edin har til tider hatt sine sprøe ideér, og det ryktes om at han vil la Oskar være skip i starten av sesongen. Grunnen skal være at han vil skjerpe kosterne på laget og få innblikk i hvordan de kommuniserer og tenker. Deretter skal den tidligere verdensmesteren bli å finne i boet igjen.

Sebastian Kraupp har sagt han gir seg, i hvert fall for en sesong. Viktor Kjäll skal gifte seg med sin canadiske kjærlighet til sommeren, og det ryktes at han kanskje flytter over til curlingens mekka. Fredrik Lindberg har også funnet kjærligheten i Canada, nemlig Rachel Homan sin toer Allison Kreviazuk. Allison har riktignok takket for seg og flytter til Sverige for å bo med Fredrik. Kanskje Sverige sitt nye Mixed Doubles lag?

Val Sweeting sin treer Joanne Courtney vil erstatte Kreviazuk på Homan laget til høsten.

 

Laget til Brad Jacobs skal satse fire nye år. Det blir spennende å se om de kan holde koken etter OL-gullet.

 

Kevin Martin legger skoene på hylla, og blir curlingekspert for det canadiske TV-selskapet Sportsnet neste år. Han kan nesten virke litt snurt, da han trodde flere ville velge å gi seg sammen med han og sikter nok da til spillere som Howard og Stoughton. "I thought I would just be one of many. As it turns out, I'm the only one. There is nobody else, I'm the only guy!" uttalte han til lokalavisen Calgary Herald. 

 

En annen Kevin, nemlig Kevin Koe forlater laget som vant Brier og skuffet med en 4. plass i VM denne sesongen. Koe slår seg sammen med et par av Martins yngre lagkamerater, nemlig Ben Hebert og Marc KennedySistemann på laget blir Brent Laing, som da velger å forlate Glenn Howard. Marc Kennedy tar på seg rollen som treer etter å ha spilt toer i 11 sesonger, spørsmålet er hvem som blir viseskip. Det er mulig Koe vil ha kraftduoen Kennedy og Hebert til å koste sine sistesteiner, og da blir i så fall Laing toer og "vice".

 

Nye regler av året tilsier at vinnerne av Brier får direkte plass til neste års Brier som "Team Canada", på samme måte som de har gjort det for damenes Scotties Tournament of Hearts en stund allerede. Carter Rycroft sa egentlig at han legger skoene på hylla, men blir nå værende for å spille det minimum antall turneringer som trengs.

John Morris hadde også sagt at han ville legge skoene på hylla en sesong, men blir nå lagets nye skip. Morris vil også spille færre turneringer enn før ettersom han skal fokusere på sin karriere som brannmann til høsten. Nolan Thiessen og Pat Simmons blir værende på laget.

 

Mange trodde Glenn Howard ville gi seg, men fortsetter med nytt lag. Wayne Middaugh og Brent Laing gir seg, men Craig Savill blir værende. Inn fra pensjonstilværelsen kommer Richard Hart som tok VM-gull med Howard i 2007, det gjør også Jon Mead. Hart tar sin vante rolle som viseskip og treer, mens Mead går inn som toer.

 

Jeff Stoughton mister også noen spillere. Jon Mead går til Howard. Reid Carruthers starter eget lag. Mark Nichols drar hjem til Newfoundland for å spille med Brad Gushue, og vil prøve å skape mer av den samme magien de hadde tilbake i 05/06 sesongen.

Stoughton sitt nye lag blir nok noe svekket. Inn kommer Rob Fowler som spilte fire sesonger for Stoughton mellom 2006-2010. De to andre kan virke som ukjente blad for en nordmann, nemlig Alex Forrest og Connor Njegovan

 

Mike McEwen sitt lag velger og holde sammen etter en del rykter rundt et par av spillerne. Nå seiler de opp som storfavoritt til å vinne provinsmesterskapet i Manitoba. Laget har vært et av verdens beste lag til tider, men har ikke klart å kvalifisere seg til Brier. De tapte provinsfinalen mot Stoughton i 2010 og 2011. Så tapte de mot Rob Fowler i 2012 finalen. I 2013 tapte de mot Stoughton igjen, men i semifinalen. I år tapte de finalen for tredje gang mot Jeff Stoughton.

 

Reid Carruthers blir kanskje utfordreren. Han starter lag sammen med canadiske juniormester Braeden Moskowy. Med følger også Derek Samagalski og Colin Hodgson

 

 I Newfoundland skal altså Brad Gushue gjenforenes med Mark Nichols. Duoen spilte sammen mellom 1998 og 2011. De tok som kjent OL-gull i 2006, men etter det har ikke Gushue utrettet det helt store. Adam Casey går ut og flytter hjem til Prince Edward Island for å starte eget lag. Brett Gallant blir værende som toer, mens Geoff Walker blir værende på sin enerplass.

 

I Sveits skjer det også saker. Sven Michel bytter ut to på laget. Han beholder Simon Gempeler, mens inn kommer Florian Meister og Stefan MeienbergSandro Trolliet har slitt med kneet og legger opp som curlingspiller.

 

Peter DeCruz hadde en oppløftende sesong og viste seg fram for verden i Beijing. Toeren hans Dominik Märki velger likevel å flytte til USA med kjæresten, og da har DeCruz fått inn Claudio Pätz til å fylle han sin plass på laget.