NCFs Trenerutdanning

Norges curlingforbund har i den siste tiden jobbet sammen med idrettsforbundet og andre «presisjonsidretter» (bueskyting, skyting, golf, bowling, biljard, casting og fleridrett.), om å få på plass en trenerutdanning i de respektive særforbundene. Dette tar utgangspunkt i NIFs «Trenerløypa» (se lenger ned).

For øyeblikket er Trener 1 ferdigstilt og godkjent, og det jobbes med trener 2 og 3. Første offisielle trenerkurs i regi av NCF vil bli holdt på Oppdal helgen 15-17 november. I Tillegg har Lillehammer CK allerede meldt sin interesse, og vi skal holde kurs i klubben derpå nyåret.

Utforming og innhold

Trener 1 utdanningen i NCF består av tre deler:

  • Ca 12 timer e-læring fordelt på 5 moduler, som gjennomføres vie NIF sine sider. Dette gjøres i eget tempo, og man kan legge opp løpet slik det passer.
  • 2 helgesamlinger av til sammen 33 timer. Disse består av til sammen 10 moduler som varierer mellom praktiske oppgaver, gruppeoppgaver og forelesninger med diskusjoner.
  •  45 timer praksis i egen klubb, med oppfølging av kurslærer eller ressurspersoner i klubb.


Ved å gjennomføre e-læring og første kurshelg kvalifiserer du deg til å bli aktivitetsleder, men for å få delta på etterutdanningstilbudene, og gå videre på trenerløypa, må hele kurset gjennomføres.

      Trenerløypa

Trenerløypa er ett rammeverk for trenerutdanning i Norsk idrett som beskriver mål, prinsipper, retningslinjer og kompetansekrav. Gjennom dette nye rammeverket skal en trener kunne utvikle seg i ett livslangt læringsperspektiv på det nivået trener ønsker, dvs spesialisering innen sitt nivå.

Trenerløypa består av fire nivåer, og på hvert nivå ligger det en struktur for grunnutdanning og videreutdanning.

Det NIF og NCF ønsker å oppnå med trenerløypa er blant annet:

  • Høyere trenerstatus
  • Flere kvalifiserte trenere på alle nivå
  • Bedre aktivitetstilbud i alle klubber og lag
  • Kvalitetsheving for Norsk idrett

Hvis det er noen spørsmål rundt trenerutdanningen så ta kontakt med utviklingskoordinator i NCF Petter Jevnehagen Moe: tlf 97797600, e-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.