I helgen holdt World Curling Federation sin årlige generalforsamling, i år ble det avholdt i Budapest, Ungarn. Generalforsamlingen er vårt internasjonale forbunds øverste myndighet, og det er her fremtiden i curlingsporten internasjonalt blir bestemt. Fra NCF var vår egen president Morten Søgård, styremedlem Grethe Brenna og generalsekretær Pål Trulsen tilstede. 

For internasjonal curling har det vært et særdeles innholdsrikt år med OL, PL og åtte verdensmesterskap i løpet av sesongen i tillegg til regionale mesterskap. I tillegg til et allerede fullstappet mesterskapsprogram står vi også nå i startgropa til Curling World Cup som starter denne uken. 

Kate Caithness stilte til gjenvalg som president, og vant plassen uten motkandidater og starter dermed sin tredje fireårsperiode. Et styremedlem ble også byttet ut: Beau Welling (USA) erstattet Andy Anderson (USA). Bent Ånund Ramsfjell sitter fortsatt som visepresident som Europeisk representant frem til 2019.

Det ble stemt frem en del regel- og formatendringer under årets generalforsamling. Noen av de større var:

  • VM Mixed Doules endrer format til 20 lag, hvor topp 16 nasjoner fra foregående VM har sikret plass til neste, de fire siste plassene er forbeholdt topp fire i en VM kvalifisering som vil ha åpen påmelding, altså alle nasjoner som ikke er direktekvalifisert kan melde seg på. Denne endringen vil tre i kraft fra VM i 2020, som da vil si at topp 16 nasjoner under VM 2019 blir direktekvalifisert.
  • Ungdoms OL (YOG) endrer fra 16 lag til 24 lag. Turneringsformen vil være den samme, altså: det spilles først en lagturnering med mixed lag (2 gutter og 2 jenter), i etterkant spilles det en ren utslagsturnering med mixed doubles lag hvor nasjoner mixes sammen. Økningen i antall lag i lagturneringen vil føre til en tilsvarende økning i mixed doubles lag fra 32 til 48 lag.
  • For å se komplett referat over regelendringer under WCC klikker du her.

World curling federation har lagen en omfattende årsberetning som veldig godt illustrerer året som har gått og hvilken retning internasjonal curling er på vei. Se denne her.

Neste års kongress og generalforsamling skal holdes i Cancun, Mexico som er en av de nyeste medlemmene i WCF.

 

Nyheter

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Curling i media

Turneringskalender