Slo Canada på sistestein.

Gutta storspilte i kvartfinalen mot Sverige og når søta bror kastet kosten i baggen sto det 13-6 til Norge på tavlen.
I semifinalen ble Norge satt opp mot Skottland som vant grunnserien. Norge ledet 4-0 etter 2 omganger mot Skottland i grunnserien man tapte med basket sifrene  12-8 etter å ha gitt bort ett firerbo og to treerbo mot slutten av kampen. Coach Rune Steen Hansen preppet gutta slik at de var klar for en revansje. Nok en kjempe kamp av de norske hvor ener stjeling i femte og åttende omgang vippet kampen i Norsk favør. Skotten tuslet av banen etter å blitt slått 8-6.

I andre semifinalen slo Canada storfavorittene fra Sveits.

På søndag var 3000 tilskuere på plass for å se Norge mot Canada i finalen. Dette ble nok en jevn kamp hvor Norge stjal en i første omgang og lagene byttet  ett poeng helt frem til åttende omgang hvor vi tok to. Canada tok en to tilbake i niende omgang og Magnus i beste Ramsfjell stil dro på 4 foten på siste stein for seier.

En kjempe prestasjon av det Norske laget som viser vi vil være i toppen av internasjonal curling i mange år fremover.

 

En overlegen seier og et surt tap sto på menyen i Sibir.
Oppdateringer fra benken i Univeriaden.

Dagen startet bra for de norske curlinggutta som er på Universiaden i Krasnoyarsk i Sibir. Laget med Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og Magnus Ramsfjell feide Russland av banen foran forventningsfulle russere på tribunen.

Russerne hadde spilt bra tidligere i uka og blant annet slått Canada, så det var forventninger om en jevn kamp. Men etter et rolig første omgang som lagene brukte til å bli kjent med isen satte de norske gutta trykk på russerne i andre omgang. Med hammer sørget Magnus Ramsfjell for et strålende femmerbo etter at de andre gutta hadde lagt grunnlaget gjennom hele omgangen.

De norske gutta fortsatte storspillet og stjal ett poeng i tredje omgang. Og i fjerde omgang satt alt. Russerne dro bak guardene, men med kliniske runbacks var det lite de kunne gjøre. Martin Sesaker run som splittet to russiske steiner i to luker inne i boet mellom de norske steinene gjorde at den russiske coachen Dmitrii Melnikov ristet på hodet og utbrøt: - De spiller som guder!

Russerne fikk to poeng i femte omgang, men da Magnus Ramsfjell dra perfekt på lokket for ett poeng og 11-2 i sjette omgang hadde russerne fått nok.

Kjemper for sluttspillplass.

Kveldskampen mot USA ble mye jevnere. Amerikanerne kom best i gang og ledet både 3-0 og 5-2, men de norske gutta kjempet seg inn i kampen igjen. Marginene spilte litt mer på lag i andre halvdel av kampen og etter ni omganger hadde Norge tatt igjen USA.

Med 6-6 før siste omgang ble det en nervepirrende avslutning. De norske gutta spilte en bra sisteomgang, og Magnus Ramsfjell fikk satt opp et vrient sisteslag for den amerikanske skipen Andrew Stopera. Amerikaneren gjorde en perfekt dobbel og ble sittende med tre slik at de vant 9-6.

Norge er dermed på delt 4.plass med Tsjekkia, Russland og Sverige med 3-3. Storbritannia leder med 5-1 foran Sveits og Canada med 4-2.

- I sum var det en god dag for oss. Den første kampen mot Russland var enorm. Da satte gutta det meste. Og vi spilte oss opp mot USA, men det holdt ikke. Vi er med for fullt her og vi har gode muligheter til sluttspill, sier lagets coach Rune Steen Hansen.

De to beste går rett til semifinalen, mens lag nummer tre møter seks og fire møter fem i kvartfinalen.

- Det er en jevn turnering her hvor nesten alle kan slå alle, sier Steen Hansen.

Norge møter Korea som står med to seirer i morgen.

 

Nyheter

  • Alle
  • JuniorB VM
  • Vm Junior

Curling i media

Turneringskalender