De norske guttene har blitt ettertraktet i Russland og mange vil ha autografene deres. Foto: Rune Steen Hansen

De norske curlinggutta i Universiaden slo sine svenske venner 5-3 og er klare for sluttspill.

Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og Magnus Ramsfjell deler garderobe med svenskene Max Bäck, Alex Sjöberg, Rasmus Wranå og Fredrik Nyman. Stemningen er alltid god mellom de åtte kameratene, men det ble en tett og hard duell ute på isen i flotte Ivan Yarygin Sports Palace.

Først i den åttende omgangen kom det første toerboet. Fram til da hadde det bare blitt en-poengere inkludert en stjeling til svenskene i tredje omgang. Det føltes likevel som om Norge hadde litt mer å kjøre med mot slutten, og svenskene som blanket niende omgang, fikk det akkurat litt for vanskelig i tiende omgang da hele det norske laget spilte opp mot sitt best. Fredrik Nyman kunne sikret en ekstraomgang på sin siste stein, men han gikk i den relativt høye norske guarden. Dermed var saken klar: Norge vant 5-3 og sikret seg samtidig en garantert sluttspillplass.

Den siste kampen i grunnspillet endte med tap mot Canada etter en jevn kamp som kunne endt i begge lags favør. Med dette resultatet er det klart at Norge møter Sverige i kvalifiseringskampen inn i sluttspillet, laget som vinner denne går videre til semifinale. I den andre kvalifiseringskampen møtes Tjekkia og Sveits. Kampen spilles i natt 03:00 norsk tid. Semifinalen går 10:00 i morgen på dagen.

Nyheter

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Curling i media

Turneringskalender