Damene startet med 4 seire

Torsdag morgen fikk damene våre sitt første tap da de tapte mot et meget velspillende Tyrkia. Nå trenger de en seier mot Italia i kveld kl. 19.00

 

8 lag kjemper om 2 VM plasser i Kisakallio i Finland.

Det ble en grei 9-3  seier mot Mexico i første kampen og en viktig 9-6 seier mot Estland i kamp nr. 2. Australia gav seg etter 8 omganger, da sto det 11-2 til Norge.

I kveld mandag møter jentene Australia som har overrasket med godt spill i de første kampene.

Her er en rapport fra Coachen etter første kamp:

Det norske kvinnelandslaget startet bra i VM-kvalifiseringen i Finland. Dypt inne i de finske skoger feide de Mexico av banen med 9-3.

Norge med Jen Cunningham, Pia Trulsen, Eli Skaslien og Marinne Rørvik hadde full kontroll fra start til mål. I første omgang tok de to poeng etter to fine dragninger av skip Rørvik. Mexicanerne, som er bosatt i Vancouver i Canada, kom tilbake og tok ett poeng i andre omgang etter en god dragning.

De norske jentene kjørte imidlertid bare på videre med en ny to poenger i tredje omgang, mens Mexico tok ett i fjerde.

I femte omgang satte Norge inn et lite ekstra gir. Mexico havnet raskt i trøbbel og Marianne Rørvik var sikker da han slo for poeng poeng slik at Norge gikk til pausen med ledelse 9-2.

Mexico fikk ett poeng i sjette omgang, og da de norske jentene peelet av sjuende omgang sa Mexico takk for kampen.

I morgen møter Norge Estland allerede klokka 08.00 norsk tid og så er det Australia som står for tur klokka 18.00. Den kampen kan du se på det finske curlingforbundets Youtube-kanal.

https://www.youtube.com/watch?v=eM5AJQfzuek

Deretter venter Finland onsdag, Tyrkia og Italia torsdag og Korea fredag. Den kampen er også satt opp som direktesendt kamp klokka 13.00 norsk tid.

De tre beste lagene går videre til play off. Hvor 1 møter 2. Vinneren er klar for VM i Canada, mens taperen får en ny sjanse mot laget på 3. plass.

 

Nyheter

Curling i media

Turneringskalender