Tap for Canada  4-6

Tapte teedragningen dessverre.

Dårlig førsteomgang av begge lag hvor bommer på en take out og Canada bommer på en take out. Steffen dobler på sin første og ruller ut men Canada drar perfekt rundt sentergard etterpå. Vi bommer på runback og Canada drar enkelt inn for 1. I 2. omgang får Canada 2 steiner bak sentergard og vi gjør en runback ,får ut en men ruller ut. Canda har flaks som går i garden men styrer til gard på sin shot. Vi styrer i garden og Canada ruller på vår toer og ligger 3 før Steffen gjør en fin dragning og redder 1 poeng til Norge. I 3. omgang kom vi tidlig i trøbbel med upresist spill. Canada ligger 3 på firefot bak mange garder og Steffen gjør en dobbel og blir 2er. Canada bommer på sistestein og tar bare 1. i 4 omgang er igjen upresise og Canada får overtaket .Sistedragningen ble litt lang og Canada stjal 1 poeng. Blir en åpen 5. omgang hvor Canada ligger 2 gjennom siste del av omgangen. Norge dobler og ruller ut på siste stein og omgangen ender blank.  i 6 omgang får vi en bak en cornergard Canada splitter og vi drar en bak corner på andre siden. Canada slår og ruller oppe på vår. Vi tapper stenene litt og Canada sender av gårde enn hard take som slår ut sine og en av våre. Vi splitter ringene og får 2.  I omgang 7 blir sentergardene spilttet og det blir åpent spill på 4 foten Vinklene blir feil for oss og Canada for doblet på siste for 2 poeng. I 8 omgang får vi opp 2 cornergarder men Canada legger i 3 steiner. Vi drar rundt cornergard og Canada bommer, vi går i garden og Canada ruller inn og ligger 4. Vi dobler et par ganger og får blanket omgangen. 9. omgang vi ligger 3 ned med sistestein. Får en fys men blir for kort på neste stein. Canada får løst opp og vi curler over på et splitforsøk. Steffen gjør en fin dragning for 1 poeng. i 10 omgang får Canada softpeelet på begge enersteinene og vi kunna ligget 3 på et tidspkt. men drar igjennom.  Omgangen blir ikke ferdigspilt.

I morgen har vi vår 5. matchball.  Vi skal spille mot Skottland som også har vært ugjevne. Vinner vi er vi i sluttspill og OL, taper vi er vi avhengig av andre resultater som er veldig urealistiske.

 

Tap for Russland 6-8 etter ekstraomgang

Vant teedragnigen
i førsteomgang får Russland 2 er tempo og vi må ta 1. I andreomgang får vi opp en sentergard men vi drar først en kort og  Russland drar bak garden så en igjennom. Vi fryser på shoten Russland drar inn 2 er og vi ruller ut. Russland drar inn for 2. i 3 omgang får vi tidlig etter 2er tempo men ruller ut og Russland får splittet garder. Omgangen renner ut i en blanking. I 4. omgang blir det spill rundt sentergarden og etter fin tap av Markus og rundback av Torger ligger vi to. Russland ruller for lang og vi drar inn for 2. I 5. omgang blir det åpent spill med en sentergard . Russland ruller ut og Steffen drarr fint rundt på sin siste . Russland må dra inn for 1. I 6. omgang spiller Russland opp 2 sentergarder og vi drar rundt. Vi kommer litt dyp og Russland for fryst på toppen. Torger spiller fin tap og vi ligger tre helt til den Russiske skippen spiller en fantastisk trippel på sin siste og vi må ta en.  I 7 omgang prøver vi å få til spill rundt sentergard men spillet flyttes ut bak cornergarder. Norge spille bra og ligger 3 men den Russiske skippen fra bak sentergarden og vi fryser nesten på toppen. Glukhov fra Russland var ikke ferdig for dagen og dro inn på knappen for 2. i 8 omgang blir det på nytt drawspill rundt sentergarden og vi ligger med 2. Russland drar på toppen av våre 2 og vi spiller noen fine garder som gjør at Russland må splitte e ut vår shot og Steffen gjør en fin dragning og vi får 2. Russland vil blanke omgangen og drar ut på siden etter at vi har lagt en sentergard. Det blir take out spill og Russland blanker. Før 20 omgang leder vi med 1 uten siste stein. i 10 omgang legger vi 2 sentergarder og får til en bra situasjon hvor vi ligger shot bak 4 fot med 3 garder. Glukhov kommer igjen med et fantastisk slag hvor han får slått vår shot. Steffen gjør en ny stjernedragning men Glukhov kom med en skjev rundback og slår ut vår stein. Det blir ekstra omgang. I ekstra softpeeler Magnus pa sin andre og vi splitter garder helt frem til Steffen sin siste. Da ligger Russland med 2 og vi må dra 4 for for seier. Steinen stopper litt for tidlig og vi taper desverre. Dette var nok vår beste kamp så lang og tapet føltes surt. Score på laget var 90%.

Tap for Italia 3-10

Vant ihvertfall teedragningen.
Kampen forbigåes i stillhet. Dette var ikke noe vi var fornøyd med. Vi manglet rytme, brukte for lang tid og traff for lite.
Det Norske laget har nok slitt litt med overgangen etter steinene ble rubbet. Kampene ble tapt når Italia tar 5 i 5 omgang. Da hadde vi bare 12. 41 min. igjen 
Vi spilte et par omganger til for å spille oss inn på isen og det ble bedring. 
I morgen er det en veldig viktig kamp mot Russland. Vinner vi den er vi i sluttspill og OL Russland har vært mesterskapets store overraskelse og ligger på 2. plass med 8 seire og 2 tap og er klare for sluttspill.

 

Tap for USA på ekstraomgang 5-6

Stenene ble rubbet i løpet av natten og vi hadde dessverre første trening. Da er steinene ekstra skarpe og litt tregere.
Vi tapte teedragningen med 2 dragninger på 4-fot.
I førsteomgang la vi med to på et tidspkt. men USA doblet men klarte ikke å rulle ut på sistestein og tok 1. I 2. omgang fikmk et par steiner i huset men USA spilte en runback dobbel. Begge lag prøver å rulle bak en gard men vi ruller ut og USA drar rundt en gard og vi må dra 4 fot for 1. I 3 omgang får USA dratt inn en shot som vi bommer på runback og USA drar inn for 2. i 4 omgang får vi til spill bak cornergarder etter 2 fine runbacks av Markus. Kort dragning av USA og Vi slår for 2. Femteomgang får vi opp 2 centergarder hvor vi fryser på Amerikansk shot og arder opp slik at USA bare får 1. i 6 omgang får USA toer tempo men Steffen dobler og omgangen blankes. i 7 omgang får USa igjentoertempo og vi må ta 1. ( omgang blir den første omgang hvor vi får satt press på USA og vi ligger 3 før John Schuster gjør en flott dragning og gar 1. I 9. omgang vil blanke eller ta 2 mens USA er interessert i å presse på oss 1. På ett tidspkt. ligger vi to men ruller ut og omgangen blankes. En ned med siste stein før 10. omgang. I omgangen bygger vi opp med garder og cornergard og Torger gjør en super dragning som fyser på Amerikansk shot og nå ser det bra ut. John Schuster viser seg å være i det vanskelige hjørne og trippler bort norske steiner men Steffen gjør en ny fin dragning rund 3 garder. Men igjen viser Schuster at dette er hans dag. Han gjør en dbl runback og slår ut Norsk shot. Vi må dra inn for en og ekstraomgang. I ekstraomgang softpeeler den Amerikanske ener og og det bir desverre en åpen omgamng hvor USA må dra 8 fot for seier. Han drar på 4 fot.  Vi begynte svakt i kampen men spilte oss opp og kunne godt vunnet.

Seier over Sveits 10-5

Vant teedragningen igjen. Dette begynner å bli en vane.
Sveits med norsk coach Haavard Vad Pettersson er an av favorittene  og har tidligere slått både Sverige og Canada.
Bra førsteomgang med Norsk overtak til vi drar igjennom på vår nest siste og blir nødt til å ta 1. I andre omgang spiller vi centergard og Sveits cornergard og begge lag drar bak sine garder. Etterhvert blir det spill rundt centergard med et lite Norsk press før Sveits ruller bak og det ender med at de kan dra for 2. I tredje omgang blir det som vanlig spill rundt centergard og Sveits ligger 2 helt til Torger dbl. og Sveits bommer runback. Vi drar inn for 2. i fjerde omgang får Sveits til spill rundt cornergard og når vi går i garden ligger Sveits med 3. Vi bommer rundback og dette begynner å se virkelig utrivelig ut. Vi prøver å fryse bort til bare 2 men lkykkes bare sånn delvis. Heldigvis bommer Sveits på sistensten og vi slipper unna med bare 2 til Sveits. % omgang ble en nokså åpen omgang. Vi drar bak centergard men dessverre bak teeline. Sveits fryser på toppen og  men Steffen gjør en fin skrå tap slik at vi får 1. De første 5 omgangene har svingt med store muligheter til begge lag. I 6 omgang presser vi Sveits fra start og vi har 2 liggende fint plassert inne på 4 foten og skal bare garde. Garden curler ikke helt opp og den sveitiske skippen gjør fantastisk dragning gjennom luken og tar 1 poeng. i 7 omgang skal vi holde det åpent for å blanke slik at vi får sistestein i 8 omgang. Vi får splittet ringene med 2 steiner på 12 foten. Svieis får slått og rullet slik at steinene er nærmere hverandre og prøver på sin siste å slå shoten og rulle oppe på vår nr. 2 stein. Blir litt for tynn og vi kan slå for 2. Nå er det vår tur til å prøve å presse på motstanderen 1 poeng. Det blir mange stein i spill og vi skulle dra inn på siste for å ligge 2 og presse Sveits til å ta 2 men blir for lang. Sveits har en lite luke å gå i for å slå ut shoten vår å ta 2 poeng men steinen curler for mye (kanskje den plukket) og slår ut sin egen toer og vi stjeler 3. Vi leder 9-5 før 9. omgang og skal nå bare holde det åpent og enkelt de to siste omgangene. Sånn ble det ikke før Sveits sin siste sten var det 8 steiner i spill og de hadde en tynnstyring dbl. for 3 kanskje 4. En nesten umulig oppgave og han bommet slik at vi stjal 1. En flott 10-5 seier og Norge er fortsatt på toppen av tabellen med 7 seire og 1 tap.

Vi trenger bare en seier til for at OL plassen antagelig er sikret og slik gutta spiller nå er det veldig trolig. I kveld skal de rubbe steinene for det begynner å rette seg ut. Spesielt take outs curler lite.

I morgen venter et offensivt spillende OL mestere fra USA som har variert så langt på kl 09.00 og et godt Italiensk lag som også varierer kl. 14:00

 

Seier over Japan 10-2

Vant teedreagningen.
I førsteomgang får vi en bak en centergard og Japan bommer på en runback. Vi holder 2er tempo ut omgangen. 2.omgang lir en veldig fin Norsk omgang og Japan gjør en fin dragning som reduserer til at vi "bare" stjeler 1. I tredje omgang får vi overtaket tidlig i omgangen til Japan får inn en god dragning på 4 foten bak våre steiner foran i huset. Japan får inn ny stein bak på 4 foten bak våre men Steffen gjør enn fantastisk tap og vi legger shot. Japan har ingen sjangs til å komme til og vi stjeler en til. I 4 omgang prøver Japan å fryse foran i huset men Norge tapper inn våre steiner og ndrer vinkler. Super omgang og vi stjeler 2 til. Begge lagene har brukt mye tid og for oss blir det en defensiv suste del etter at vi leder 6-0.Vi legger inn i huset og Japan prøver å få spill bak cornergard. Japan får en stein begravd bak cornergard og slår for bare å gi de 2.
I 6 omgang prøver Japan å få til spill rundt centergard men vi får tak i dragningene og ruller ut på siden. Japan dra igjennom på sin siste og vi drar inn for 4. Da syns Japan at det er nok å gir seg.

 

Tap for Tyskland 6-8

Tapte nok en teedragning.
Førsteomgang spilte vi opp en centergard som ble liggende hele omgangen men vi fikk ikke til noe spill. Omgangen endte med at Tyskland måtte doble for å få et poeng.
Tyskland spiller opp en centergard og vi drar rundt. Litt upresist spill av begge lag gjennom omgangen og Norge må ta en. 3 omgang ble en åpen affære med en stein i huset som blir slått ut av det andrelaget og det ender med en blank omgang. I fjerde omgang blir det flere stein i spill og etter den Tyske trerers første stein ligger Tyskland med 3 i en bukett foran på 4fot. Vi får løst opp i det og etter en løs dragning fra den Tyske skippen på første stein ligger vi med 2 garderte på 4 fot før siste stein. Tyske steinen ble litt for hard og vi stjeler en. I femte omgang skulle vi bare presse på Tyskland en eller blanke. Slik ble det ikke, Vi la opp centergard og Tyskland cornergard og begge lag dro bak sine garder. Så dro vi en bak 4 fot bak centergard og da var vi i gang. Tyskland splitter garden og vi å legger en ny gard istendenfor å spille runback på cornergarden. Vi curler over på vår siste og Tyskland drar inn for 3. Vi har gjort for enkelt for Tyskland de første omgangene. I 6 omgang prøver v å få til litt spill men Tyskland treffer nå på det meste og ligger med 4 før vi drar på knappen for 1. 7 omgang spiller vi opp 2 centergarder og Tyskland drar rundt. Etterhvert får vi shoten mens Tyskland har toer og treer og gjør en kort tap hvor de tar 2. 6-3 til Tyskland. i 7 omgang blir Tyskland med på offensivt spill. Det blir spill rundt garder og vi ligger med 2 før Tyskland prøver å fryse bort treer bo men er ute og hard  men er heldig og drar halvveis rundt shoten. Istedenfor å dra for to prøver vi en veldig vanskelig dobbel for tre men får bare 1. Tyskland får to i 9 omgang hvor vi må gamble på stjeling og 10 omgang svinner heb da vi trenger 4.
I morgen er det en hard og viktig dag med kamper mot Japan og Sveits. Hadde vært fint med et par seire.

9-8 mot Sverige

Første tap på teedragnig og måtte begynne 1. omgang.
Første omgang gikk unna i en fei. Norge legger inn første steinen og Sverige slo. Begge lag trodde nok at det var lurt å spare opp litt tid tidlig i kampen for det pleier å bli lange kamper mellom Norge og Sverige.
I andre omgang blir det spill rundt centergard med fryser til den svenske treer kjører en sedvanlig runback. Svensken får da to.  1 3.omg. får vi opp 2 cornergarder men svensken får tvunget spillet bak en centergard. Svenskene ligger best men etter en litt heldig rull og en bom av Edin kan vi slå for to og måler tom med for en mulig 3. 4. omgang legger vi opp en centergard og får spillet bak denne. Etter en fin rull fra Torger Nergård bak 4 fot og en misset runback av svenskene kan vi garde igjen for dragningen til Sverige. Niklas Edin spiller en rolig runback for 2 men curler for mye å slår ut sin egen og vi stjeler 2
I 5. omgang blir det nok en gang spill bag centergard og etter en runbak fra Norge ligger vi 2. Svenskene får fryst på den norske shoten og vi curler litt over på vårt frysforsøk slik at Sverige drar inn for 2. Etter 5 omganger har vi fått snudd sistesteinen.
& omgang spiller Sverige opp 2 centergarder og vi drar bak med 2 steiner på 4.fot  Sverige fryser på den Norske shoten og vi begynner å rydde opp foran huset. Sverige får initiativet på 4 foten og ligger med 3 halveis bak garder. Vi får doblet ut svenske steiner og etter at Edin ikke curler opp på sin siste har vi en mulighet til å få 5. Vår curler heller ikke nok og SWE stjeler en. i 7 omgang prøver vi å spille defensivt for å blanke for å få sistestein i 8. omgang men Sverige får opp et toertempo helt til Edin igjen curler for mye og går i garden og vi kan slo for 2 poeng. I 8 omgang vil også gjerne få blanket og det ser bra ut halvveis i omgangen men SWE får et par ruller bak cornergard og vi er litt kort på en dragning ender det opp med 3 til SWE og en 2 poeng ledelse. Begge lag begynner nå å få dårlig tid. Norge har 5,5 min igjen og SWE et minutt mindre. Av den grunn spilte begge lag 9. omgang raskt og den ble blanket. i 10 omgang spilte vi antagelig den beste omgangen i mesterskapet så langt. 2 perfekte cornergarder til Norge og SWE spilte 2 inn på 4 for med en gard. Vi drar bak den en cornergarden og SWE splitter av garden. Så drar vi bak den andre mens SWE slo den åpne steinen og ruller inn på 4 foten. Vi slår den øverste og ruller til skråfrys. Edin prøver å fryse på toppen men curler for mye og vi slår dbl. Sverige skal prøve en dbl. men overcurler og slår ut sin egen. Vi drar inn for 3 poeng og seier. Dette var ikke den beste kampen til verken Norge eller Sverige men vi treffer igjen på de viktigste steinene.
I morgen venter Tyskland kl. 14.00. Dette begynner å se bra ut. Norge ligger alene på toppen som eneste lag uten tap. Det er på langt nært klart for sluttspill men vi har fått en drømmestart. Laget har fortsatt ikke spilt på topp og har et par hakk å gå på.

 

9-5 mot Kina

Vant nok en teedragning.
Strålende første omgang igjen hvor vi var mm fra et nytt 4èr bo. Den kinesiske skippen strøk garden på sin siste stein og hvis han hadde gått i garden hadde vi hadde hatt en åpen dragning for 4. I stedet ble det en 4fot dragning for 2. 2 omgang fikk Kina en stein bak en gard og holdt 2èr tempo helt ut. 3 omg. ble en kopi av omgang 2 bare at xet var Norge som holdt 2èr tempo og fikk 2.  Lagene byttet på å "force" hverandre til 1 et poeng frem til 9, omgang hvor vi tok 2. 10 omgang ble ganske udramatisk da vi lå 2 på centerlinjen mens Kina prøvde å får til et spill bak en cornergard. Etter en kort Kinesisk dragning og vi fikk dratt inn 3èr stenen var alt håp ute for et godt Kinesisk lag. De svenske trenerne til Kina har fått orden på dette laget og de vil nok bli gode i neste års OL.  I morgen kommer det en virkelig storkamp mot Sverige. Norge ligger nå på delt første plass sammen med Canada og overraskelseslaget fra det Russiske Curlingforbundet.

 

9-2 mot Korea

Vant nok en teedragning.
Strålende 1. omgang hvor vi tar 4 etter at vi er først bak en gard som ikke Korea får tak i. 4èr boet preger resten av kampen hvor vi spiller på resultat og tar få sjanser. Vi blir litt ukonsentrert enkelte omganger som gir Korea noen muligheter men et ungt og uerfarent Koreansk lag klar aldri å utnytte de få sjansene de fikk. etter en 2èr stjeling i 7 omg. fikk de nok å ga opp. Godt å få en grei å kort kamp forann kveldens viktige kamp mot Kina.

  

7-4 mot Nederland i andre kamp.

Nok en gang vant gutta teedragningen og startet med en god førsteomgang hvor vi hadde flere muligheter til å at ta flere poeng. Omgangen ble til slutt blank men i 2. omgang tok vi 2 poeng etter en super siste stein av Steffen. Nederland måtte ta en i 3 omgang men stjal 1 i 4. omgang. Norge og Nederland byttet på å ta en i 6. og 7. omgang mens i 8 omgang spilte Norge den beste omgangen så langt i VM og hadde en mulighet på 5 med en strå dbl. raise, men valgte det sikre og tok 3 poeng. I 9 omgang var vi i skikkelig trøbbel og kunne ha slippet på oss 3 men en fin rull av Steffen og en bom av Nederland gjorde at det bare ble 1. Med 2 opp i siste omgang hold vi det rent og hadde ingen problemer med å ta et poeng.

Vi har enda ikke ligget under i noen av kampene og håper det fortsetter på samme måte i morgen mot Korea og Kina.

 

7-6 Seier mot Danmark i første kamp

Norge tok et litt heldig 2er bo i 2. omgang etter en fin dobbel take out av Steffen Walstad på siste stein. Danmark kom rask tilbake med 2 i 3. omgang. Norge slo tilbake i 4. omgang med 2 mens Danmark måtte ta en i 5.omgang. En opp med siste i 6 omgang og følelsen av kontroll på kampen
6 omgang ble litt svett for oss men Steffen dro knappen for et poeng og etter 1 stjeling i 8. omgang så det bra ut. Danskene gav seg ikke og tok 2 i 9. omgang og etter en rufsete 10.omgang hvor Danmark stjal en måtte vi ut i xtraomgang. En strålende Xtraomg og vi måtte dra 8-fot for å vinne var ingen problem.
En god start med seier og en bra teedragning gjør at selvtilliten er på plass før kveldens kamp mot Nederland. 

 

Nyheter

Curling i media

Turneringskalender