Knepent tap i finalen.

Skottland kom best i gang og tok to i første omgang og vi kom tilbake med en treer i andre omgang etter en kjempeomgang. i tredje omgang styrer vi spillet og Skottland drar i mot to. i fjerde omgang spiller vi nok en strålende omgang og får slått ut skotske steiner og har en mulighet for fire med en dobbel. Vi velger det trygge og slår og ruller for to. Lagene bytter 2 poenger i 5 og 6 omgang. Skottland tar powerplay i 7 omgang for å skifte momentet i kampen. De får raskt to bak en gard og en shot bak på firefoten. Magnus slår først en runback som av en utrolig nok bare fjerner bare en og en dobbelforsøk som treffer shot og flytter de andre steinen neste helt ut. i 8 omgang trenger vi to for seier. Omgangen får en bra start men så får vi en lang dragning og Skottland får gardet shoten og vi har en lang runback for seier. Stenen treffer shoten men ruller litt lang og måling må til for å kåre vinneren. Den skotske steinen var best og blir nr. 2..

 

Stjal i sisteomgang for seier mot Sverige i semifinalen.

Sverige fikk sistestein i finalen pga rangering etter grunnspillet. Sverige kom best i gang i førsteomgang men vi fikk en god toer som ikke kunne flyttes. Det motsatte skjedde i andreomgang og vi måtte ta et poeng. I tredje omgang kom vi opp litt kort på et par dragninger og svenske Oscar Erixon gjorde en kjempe frys og låste opp alle vinkler. Vi kom opp litt kort og den Almida De Val dro på knappen for tre poeng. Nå blir det spill rundt centergarden helt til Magnus gjør en flott dobbel og Kristin følger opp med en fin dragning for 2. Femte omgang pakker det seg helt rundt knappen og vi har shotten som ikke var mulig å fjerne. Vi stjeler en. Sverige tar powerplay i sjette omgang og får tidlig toertempo som de holder ut omgangen.Norge tar powerplay i syvende omgang og etter en fin flat dobbel av Magnus ligger vi med tre. Sverige tar også en dobbel og vi holder to omgangen ut. Vi får til spill rundt centergarden i åttende omgangen men Sverige spiller noen fine run backs og åpner opp og vi ruller ut på vår siste take out. Sverige trenger full åtte fot for seier men drar 5 cm lang og vi VINNER.
Finalen er i morgen kl. 16:00 lokal tid mot hjemmenasjonen Skottland som slo Canada i kveld.

Både semi og finale kan ses på Youtube https://www.youtube.com/user/WorldCurlingTV

 

Seier i kvartfinalen mot Italia
Ny bra kamp av Kristin og Magnus. De tok en i første omgang og stjal en i andre omgangene. Begge omgangen var det mange stein i spill i midten og vi hadde heldigvis shoten.
3 omgang var lik de to første med et unntak og det var at Italia hadde beste stein. Det var så fullt på 4-foten at sistesteinene i omgangene at det ikke var mulig å endre noe på sistesteinene
I 4 omgang fikk vi et overtak i omgangen men de spilte to doble og vi måtte ta en.  Femte omgang kom vi godt i gang med og god dragning og rull av Magnus og Italia rullet for kort mot 3. 2 er stjeling til oss.
Italia tok powerplay i 6 omgang og vi misset på softpeel på førstestein. Italia gjorde en fin runback dobbel og tok 3. Vi kom tilbake med en kontrollert 2poenger i 7 omgang og leder med 3 før sisteomgang.
Italia fikk opp et press på oss i siste omgang men en fin tap og dobbel fra Kristin så var det slutt.
Nå venter Sverige i semi kl. 17.00

 

Siste kampen i grunnspillet var mot Japan. Kampen var betydningsløs for begge lag men Norge ville gjerne fortsatte seiersrekken å spille på seg mer selvtillit før morgendagens kvartfinale.

Vi tapte teedragningen men klarte å presse på Japan en poeng i første omgang. Etter en fin dobbel av Magnus og en flott tap av Kristin på siste stein ligger det igjen fire poeng til Norge. Lagene byttet frem til syvende omgang hvor Japan tok sin powerplay. Kristin gjorde en fin softpeel på førstestein og det bygget seg opp med Norske steiner i huset. Japen måtte slå en rolig take out med rull på siste stein for et poeng men rullet for langt og Norge tok fire.  Japan takket da for kampen når stillingen var 11-5. Ikke vår beste kamp men sikkert spill og laget er flytsonen. I morgen ser det i skrivende stund ut til at vi spiller kvartfinale mot Italia kl. 10:00 lokal tid.

Fredag morgen møttes Norge og USA i en kamp om å sikre OL plass og sluttspill. USA kom best ut av startblokkene og tok 5 i tredje omgang. I 4 omgang var vi heldige når den siste Amerikanske take out plukket og vi dro inn for 3 poeng. Håpet steg og stillingen 4-6 til pause. Etter pausen spilte vi over USA og stjal 1 i femte og 2 i sjette omgangen. USA måtte ta en i syvende og da var et likt før siste omgang.
Vi hadde lenge full kontroll men USA fikk frosset en shot på siden av knappen og vi matte dra på knappen for seier. Dragningen ble perfekt. En flott seier som gjorde at vi blir nr. 2 i puljen og er klar for sluttspill mot nr. 3 i den andre puljen i morgen lørdag kl. 10.00. Vi kvalifiserte oss samtidig også til OL i Beijing 2022.
En kamp uten betydning igjen mot Japan i kveld kl. 16:00 i puljespillet.

Ettermiddagskamp mot Sveits.
Perret og Rios fra Sveits har vært blant vedens beste mixed dbl par i mange år. Det er vel Sveits og Norge om har hatt mixed dbl. lag i toppen lengst. Det ble en jevn kamp hvor Norge vant teedragningen og dro fordel av det gjennom hele kampen. Vi tok to i første omgang og de svarte med to i andre omgang. Sånn fortsatte kampen, vi tok poeng med siste og de svarte med det samme omgangen etterpå.
Før siste omgang ledet vi med to uten siste etter en godt spill i 7. omgang. Sveis klarte ikke å få til noe spill og kampen endte med at de ikke hadde sjansen til å ta poeng i siste omgang. En flott seier.

 

Gruppene byttet spilletider og vi har nå morgen kamper kl. 09.00. Det betyr oppmøte til frokost kl. 07.00. Kristin og Magnus var igjen klare for kamp mot England
Etter et visst press fra England i førsteomgang hvor vi måtte ta et poeng var det Norges kamp etter det. Vi leder 7-1 til pause og stjeler 1 i 5. omgang og 3 nye i 6. omgang så gav England opp. Tilbake til hotellet og nok en Korona test før vi begynner å gjøre oss klare til en tøff ettermiddagskamp mot Sveits.

 

Onsdagens siste kamp var mot Estland. Dette var vår beste kamp så langt hvor både Kristin og Magnus traff på alt. Estland var litt upresise og det ble en kamp mot et mål.
Kampen var over etter 6 omganger og da var stillingen 7-1 til Norge

 

Strålende start mot Kina hvor Kineserne måtte gjøre vanskelige oppgaver for å reduserer i de første 5 omganger og vi leder 5-1 til pause. Kina tar powerplay i femte omgang og får til spill rundt en stein på topp 12 for. To upresise steiner av Norge til slutt og Kina får tre. Norge tar en to poenger i sjette omgangen og kontrollerer kampen ut til eier 8-6.

 

Norge spilte en god kamp mot Finland tirsdag morgen og vant 8-4. Den andre kampen på tirsdag var mot også ubeseirede Sverige. De første omgangene ble vi hengende etter og det var bare et par gode siste steiner av Kristin som gjorde at det fortsatt var håp og 4-2 til Sverige. Etter pausen spilte Norge seg stort opp og presset Sverige. Bare en kjempedragning av den svenske De Val gjorde ikke Norge kunne ta 3 i 8 omg. Istedenfor måtte vi prøve en skjev dobbel raise dobbel take for seier. Det ble tre til Sverige og tap.

VM Mixed Double startet 17. Mai

Norges lag med Kristin Skaslien, Magnus Nedregotten og Thomas Løvold som coach startet VM med en solid kamp mot New Zealand.
New Zealand tok 1 i første omgang men etter det var det bare Norge.  tre til Norge i både 2. og 3. omgang som fortsatte med to enerstjelinger og 2 i 6. omgang før NZ takket for kampen.'

Laget har vært i Aberdeen siden 12. Mai med 2 døgns isolasjon før de har fått trent på mesterskapsisen de siste 2 dagene. Isen har vært rett frem til i dag hvor de ble rubbet .
VM blir spilt i den 6 baners curlinghallen og går uten tilskuere.

Kamper fra alle spillepass blir streamet på World Curlng Federation sin You Tube kanal https://www.youtube.com/user/WorldCurlingTV

Live oppdatering på WCF sine sider https://worldcurling.org/events/wmdcc2021/ og på Curlit.com https://curlit.com/WMDCC/aspnet/current.aspx?EventID=1#

På tirsdag møter Norge Finland kl. 12:30 og Sverige kl. 19.:30  Lokal tid (+1 tim

 

Nyheter

Curling i media

Turneringskalender