Peter Meidell Lange

29. juni 1928 – 25. desember 2016

For Norges Curlingforbund var det med stor sorg vi mottok budskapet at en av norsk curlingsports nestorer og mest betydningsfulle personligheter gjennom mange tiår, Peter M. Lange, er død.

Peter M. Lange var en av pionerene i norsk curling. Som spiller, tillitsvalgt, curlingpappa, curlingbestefar og internasjonal representant for forbundet gjennom mer enn en mannsalder. Hans entusiasme for sporten, enten det var i lokalmiljøet på Bygdøy eller på nasjonalt og internasjonalt nivå, var urokkelig og smittsom for alle som fikk gleden av å være i nærheten. En sportsmann, gentleman og hedersmann i aller beste forstand av ordene. Alltid vennlig og inkluderende, og alltid rede til å gjøre en innsats for andre – likevel tydelig og bestemt i spørsmål han mente var viktige.

Det var aldri vanskelig å se når Peter trivdes. Det varme lure smilet, de vaktsomme øynene og et snev av uro i kroppen, som om han nesten lettet fra bakken eller isen. Og de vennlige og kloke kommentarene han var så raus med.

Senest under jubileumsmarkeringen på siste årsting i forbundet fikk hele den norske curlingfamilien gleden av å høre Peter øse av sin historiske kunnskap, innsikt og brede erfaring fra mange oppturer og noen nedturer siden sporten gjorde sitt inntog i Norge på slutten av femtitallet. Humoristisk, levende og medrivende. Peter likte å dele. Og vi likte å ta imot.

Norges Curlingforbund vil minnes Peter M. Lange med takknemlighet og glede. Ikke minst er vi takknemlige over å ha fått dele Peter så raust med dem han selv satte aller høyest: Familien på Bygdøy. Vi vet at curlingvenner på Bygdøy og over hele landet vil minnes Peter M. Lange med respekt - som venn, entusiast og motivator og forbilde.   

En av våre flotteste er gått bort.

Nyheter

  • Alle
  • Kurs
  • Norgescup
  • Ungdom
  • YOG

Curling i media

Custom Facebook Display

Kontaktinformasjon NCF

Ring oss
21 02 98 00
Kontor
Sognsveien 73, 0840 Oslo
Send epost
curling@nif.idrett.no

sponsorer