Hedmarken curlingklubb og Stange videregående skole har fått i gang ett samarbeid om curling som en av idrettene i deres toppidrettslinje. Skolen har allerede god fartstid med ett godt etablert idrettsmiljø i kommunen, og har blant annet ett samarbeid med olympiatoppen innlandet og spisset toppidrett på sykkel og friidrett. Det curlingfaglige innholdet, og den curlingspesifikke oppfølgingen er det curlingklubben som står får, mens elevene får bred erfaring og undervisning innenfor andre relevante evner innenfor toppidretten gjennom skolen, som f.eks. treningsplanlegging, treningsledelse og treningslære. 

Idrettsfaglærer Kristian Fjeld, og rektor Alf Aschim, er storfornøyde med å få til dette samarbeidet, og er heller ikke fremmede for sporten ettersom de selv spiller på Stange vgs. bedriftslag som for tiden befinner seg i 2. divisjon. Pr. nå er det en elev som går på linjen, nemlig lag Stange Energis egen Bendik Myklebust.

Hedmarken curlingklubb og de involverte har vist stort engasjement og ikke minst vilje i arbeidet med å få på plass ett flott anlegg på Stange, vi tror å håper at samarbeidet med Stange vgs. kan være med på å bygge oppunder det klubben allerede er godt i gang med i curlingmiljøet. 

For å finne ut mer om skolen og tilbudet kan du besøke skolens nettside.