Her finner du all oppdatert informasjon om håndteringen av koronaviruset og hva som er relevant for norsk curling: (sist oppdatert 3. september)

Nasjonalt:

Norges curlingforbund (NCF) ønsker ikke at vår idrettsaktivitet skal bidra til at koronaviruset spres ytterligere. NCF følger råd og pålegg fra Norges idrettsforbund (NIF) og helsemyndighetene og tillater trening og turneringer i klubbenes curlinghaller så lenge man følger NIFs anbefaling til utøvelse av idrettsaktivitet og NCFs særidrettslige koronavettregler som er skissert under.

NIFs anbefaling til utøvelse av idrettsaktivitet og FHIs veileder for smittevern i idretten:

Folkehelseinstituttet har i samarbeid med Helsedirektoratet utarbeidet en veileder med råd om forsvarlig smittevern ved covid-19 for idrettslag og -foreninger. Veilederen gjelder for NIF, særforbund, idrettslag, foreninger og andre som arrangerer organisert idrett.

De enkelte særforbundene har utarbeidet råd og anbefalinger tilpasset de spesifikke idrettsgrenene og aktivitetene. Se under for NCFs særidrettslige koronavettregler.

Det skilles mellom voksne og barn/ungdom når det gjelder kontaktreduserende tiltak. Med barn/ungdom menes personer til og med 19 år.

Koronavettkurs og deltakelse i turneringer

Norges idrettsforbund har utarbeidet ett koronavettkurs som gjennomføres som e-læring. Alle medlemmer av norsk idrett har tilgang til kurset. Kurset er obligatorisk for deltakere i alle turneringer arrangert av og ned Norges curlingforbund. Når du har gjennomført kurset, må du vise frem kursbeviset (dette får du etter gjennomført kurs) for idrettslaget/klubben din. Fristen for å gjennomføre kurset er før deltakelse i første turnering. 

Du finner kurset her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/koronavirus/koronavettkurs/

Arrangementer for inntil 200 personer
Fra og med 15. juni 2020 åpnes det for arrangementer for inntil 200 personer med krav om avstand på minst 1 meter mellom alle deltakere, med visse unntak. Kamper, cuper og stevner regnes som arrangementer, men ikke ordinære treninger eller treningskamper. For mer informasjon, se Arrangementer, samlinger og sommeraktiviteter.

Maks 20 i treningsgrupper

  • For ordinære treninger anbefales det samling av maksimalt 20 personer i en gruppe. Flere slike grupper av maksimalt 20 personer kan samles dersom gruppene holdes adskilt, og de enkeltvis og samlet kan overholde smittevernrådene.
  • For voksne gjelder avstandsanbefalingen om minst 1 meter mellom personer, også innad i gruppen. Dette gjelder både innendørs og utendørs.
  • Barn og unge under 20 år kan unntas fra avstandsanbefalingen der det er nødvendig for normal utførelse av treningen. Det anbefales da minst mulig miksing mellom de faste gruppene. Unntaket gjelder ikke ved arrangementer.

NCFs særidrettslige koronavettregler:

  • Alle organiserte treninger skal ha en ansvarlig person som skal følge opp smittevernsreglene, herunder sørge for deltakerlister over alle som er tilstede.
  • Garderobene er låst, ankom ferdig skiftet.
  • Vask alle håndtak på stein med antibac før og etter hver økt. Fordel steinene og spill kun med dine egne stein. 
  • Ta med og bruk eget utstyr, skal du benytte klubbkoster vask den med antibac før du bruker den.
  • Kosting skal starter ved hogline, kun en koster og ingen kosting bak tee-line. 

Se og last ned forbundets korona-retningslinjer.

Internasjonalt

World curling federation har siden mars kansellert alle internsjonale mesterskap til og med junior B-vm som skulle ha gått av stabelen på nyåret. I tillegg er B-VM for parautøvere og Mixed Doubles paracurling utsatt. Disse avlysningene har naturligvis gitt konsekvenser for kvalifisering til VM både senior og junior. Og ikke minst OL kvalifisering. For å lese mer om dette se denne artikkelen på¨worldcurling.org.

Sportslig ledelse og forbundstyret i NCF har også sendt ut en anbefaling om ikke å delta i turneringer i land som er markert røde av FHI. Du kan lese brevet her. Forskjellig fra da dette brevet ble sendt ut tidlig i august er at FHI har endret markering på tidligere grønne land til gule, du slipper karantene etter hjemkomst fra et land som er markert gult, men husk at det er et generelt råd om minimere reisevirksomhet utenfor landet, og at det kontinuerlig gjøres endringer i risikovurdering, mao. et gult land kan bli rødt mens du er bortreist. Les her for mer info om FHIs reiseråd.

Rutiner for varsling.

Alle idrettslag varsler lokale helsemyndigheter og SF ved smitte
NCF har ansvar for å ha oversikt over tilfeller som oppstår i sin idrett, og varsle NIF. Personvernet skal ivaretas. Det ikke behov for SF eller NIF å vite navnet på den som er smittet, men alder og kjønn er tilstrekkelig. SF varsler NIF via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.