19 lag klare for Norges Cup og Norges Cup Elite i Leangen Ishall

19 lag har meldt seg på for å spille Norges Cup og Norges Cup Elite i Trondheim denne helgen. Se hvem som deltar her!

Magnus Vågberg og Markus Høiberg i aksjon fra Norges cup runde 1
Magnus Vågberg og Markus Høiberg i aksjon fra Norges cup runde 1. Foto: Sebastian Wik Varmdal

Endelig er det klart for en ny runde med Norges Cup og Norges Cup Elite. Denne gangen skal turneringen gjennomføres i Langen Ishall i regi av Trondheim Curling klubb. 19 lag har meldt seg på. Halvparten av lagene er fra Trondheimsregionen.  

– Det må bety at det er et godt curlingmiljø i Trondheim for tiden. Det er også bra at mange andre lag tar turen til Trondheim. Norges Cup er en unik mulighet for at hele Curling-Norge kan møtes, sier generalsekretær i forbundet, Pål Trulsen. 

Turneringen spilles med vanlig oppsett: tre grupper med fem lag i hver gruppe møtes først i gruppespillet. De to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspill. 

Norge Cup Elite spilles samtidig som Norges Cup

Samtidig som Norges Cup arrangeres møtes også Norges fire beste lag i eliteturneringen Norges Cup Elite. En av plassene i Norges Cup Elite er dedikert til vinneren av Norges Cup.

Lag Hårsaker fra Oppdal Curlingklubb vant Norges Cup på Snarøya i september og rykker dermed opp. De tre andre lagene som møtes i Norges Cup Elite er Lag Minera Skifer fra Oppdal Curlingklubb, Lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb og Lag Oppdalsbanken fra Oppdal Curlingklubb.

Laget som havner på fjerdeplass etter helgens turnering rykker ned til Norges Cup. 

Les mer: Lag Hårsaker vinner Norges Cup

Curlinglandslaget skal teste formen før EM

Helgens Norges Cup Elite er siste sjanse for curlinglandslaget å teste formen før EM arrangeres på hjemmebane på Lillehammer.

Landslagsgutta har hatt en bra sesong så langt i Europa med seier i Champéry, men gleder seg til å spille i Norge igjen. 

– D æ alltid arti å få hematt te Trøndelag og få kast litt sten, sier skip på landslaget og Team Minera Skifer fra Oppdal Curlingklubb, Steffen Walstad.

Du kan følge Norges Cup og Norges Cup Elite på curlingresultater.no