Kom igang med curling

Curling er et spill for alle. Alt du trenger for å komme igang er godt humør og varme klær. Slik kommer du igang med curling, du også!

Hvem kan spille curling?


Alle over fem år kan spille curling. De minste barna spiller med mindre steiner. Barn over 10 år kan bruke det samme utstyret som voksne.

I curling er det mulig å bruke mange ulike teknikker for å koste og sende steiner. Det betyr at folk som bruker rullestol eller har nedstatt funksjonsevne kan være med.

Curling er et sosialt spill der det handler om å ha det gøy sammen med andre.

Curling er et lagspill

Curling er et lagspill med to eller fire spillere. I klassisk curling er det fire spillere på hvert lag. I doubles og mixed doubles er det to spillere på hvert lag.

For å komme igang med curling trenger du ikke finne deg et lag med en gang. Mange klubber har åpne treninger som du kan delta på. Klubben kan også bistå med å sette sammen lag om det er ønskelig.

Det finnes curlingklubber i nesten alle norske fylker. Finn din nærmeste curlingklubb hvor du kan prøve curling

Kle deg varmt

Curling er et spill på is. Det betyr at det kan være kaldt i hallen. Ofte er det rundt 10 grader i en curlinghall.

Vi anbefaler at du kler deg i lag, slik at du kan ta av lag for lag hvis du blir for varm. Lue og hansker er et must.

Skip på herrelandslaget i curling, Steffen Walstad, i varme klær og lue. Foto: Sebastian Varmdal

Curlingsko

Curling krever ikke mye utstyr, men curlingsko er nødvendig for ikke å ødelegge isbanen, holde deg varm på beina og holde balansen på isen.

Et par med curlingsko består av en sko med glatt såle og en sko med stødig såle. Den glatte skoen skal du bruke til å slide. Å «slide» betyr å sende steinen ned isbanen. Når du ikke slider, kan du ha på en såle slik at begge skoene står stødig på isen.

Du trenger ikke gå til innkjøp av curlingsko for å prøve curling. Alle curlinghaller tilbyr leie av curlingsko.

Om du bruker rullestol trenger du ikke curlingsko.

Curlingkoster

For å endre fart, lengde og retning på steinen kan du bruke en curlingkost. Curlingkosten hjelper deg også å holde balansen når du skal sende steinen.

Curlingkoster har èn standard størrelse.

Du trenger ikke gå til innkjøp av en curlingkost for å komme igang med curling. Alle curlinghaller tilbyr koster til leie.

Curlingsteiner

En curlingstein er en 20 kg granittstein. I klassisk curling spiller hvert lag med 8 steiner. I doubles og mixed doubles spiller hver lag med 7 steiner.

Curlingsteinene tilhører ishallen og skal ikke flyttes.