Alt du trenger å vite om curling-EM på Lillehammer

Lørdag 20. november er det klart for curling-EM på Lillehammer! 250 curlingspillere fra hele Europa kommer til OL-byen for å kjempe om tittelen “europamester”.

Europamesterskapet i curling er et av de største curling-arrangementene i verden med tilsammen 46 lag fra hele Europa.

Mesterskapet består av en A-gruppe og en B-gruppe for begge kjønn. 

De norske gutta spiller i A- gruppen som avholdes i Håkonshallen, mens de norske jentene spiller i B- gruppa og spiller sine kamper i Ungdomshallen. 

Curlinggutta kjemper om gullmedalje 

Det norske herrelandslaget består av skip Steffen Walstad, viseskip Torger Nergård, Markus Høiberg, Magnus Vågberg og Magnus Nedregotten.

Norge har fem EM-gull fra før, sist i 2011. Da var også Torger Nergård med på laget, som kan vise til tre EM-gull fra totalt. Nergård vil også spille sin landslagkamp nummer 400 på åpningsdagen lørdag 20. november. 

Curlingdamene spiller om en plass i A-gruppa 

De norske curlingdamene, som spiller i B-gruppa på Lillehammer, har ambisjoner om å spille seg opp i A-gruppa og få en plass i VM-kvalifiseringen. 

Laget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye. De to sistnevnte er fra Lillehammer.

Stort lokalt engasjement

Det er et stort lokalt engasjement om arrangementet på Lillehammer. Over 250 frivillige skal sørge for at arrangementet går på skinner. Arrangørene melder om venteliste for å delta som frivillig.

Håkonshall og Ungdomshallen på Lillehammer har plass til mange publikummere. Arrangørene håper mange tar turen for å heie frem de norske lagene.

Inngangsbilletten for en hel dag med curling koster 100 kr.

Curling-EM på TV

Det er også mulig å se Curling-EM på TV eller stream. Både Viaplay, Eurosport og World Curling-TV vil sende kamper på TV eller streaming.

Se her for å se sendeskjema på de ulike kanalene