Magnus Vågberg og Markus Høiberg koster

God start for herrene i OL kvalifiseringen

Det Norske herrelandslaget er så langt ubeseiret i OL kvalifiseringen i Nederland. Så langt har Steffen Walstad og laget slått Tsjekkia, Korea, Japan, Tyskland og Danmark. Gjenstående er Italia, Finland og Nederland.

Med tre kamper igjen i grunnspillet er laget på god vei mot sluttspill og mulighet til å spille om en av tre OL plasser. Vinneren av grunnspillet får første direkteplass mens andre og tredjerangerte lag spiller om den andre plassen. Kampen om den siste OL plassen spilles mellom fjerderangerte lag og taperen av to mot tre.

Tirsdag 14 desember klokken 19:00 møter laget Italia, og får mulighet til å gi revansj til laget de tapte bronsefinalen mot i EM for noen uker side. Italia er også ubeseiret, og er antakeligvis en av de sterkeste konkurrentene til Norge i denne turneringen.

Slik situasjonen er nå har Norge tre sjanser på å skaffe seg en OL plass, første mulighet er direktekvalifisering ved å slå Italia og minst en av de to siste kampen. Om vi vinner en av de siste tre kampene ender vi på 2. eller 3. plass i gruppen og får to sjanser på OL plass.

Norges kamp mot Nederland vises på ReCast.app torsdag 16. desember 09:00. For sendetider og kanaler for andre kamper: se https://curling.no/curling-pa-tv/

For resultater se worldcurling.org