Beijing neste!

De norske herrene leverte varene og gikk ubeseiret gjennom OL kvalifiseringen i Nederland. En overbevisende prestasjon og en velfortjent billett til OL i Beijing i februar. (Foto: WCF / Steve Seixeiro)

Vi gratulerer Steffen Walstad, Torger Nergård, Markus Høiberg, Magnus Vågberg, Magnus Nedregotten og coach Thomas Løvold med strålende resultat i Nederland.

Godt spill og god kontroll

Etter ett leit tap i bronsefinalen i EM to uker i forveien var laget uslåelige i kampen om OL billett. Turneringen startet med seier mot Tsjekkia et lag som storspilte og vant over Norge under EM. Videre stod Korea, Japan, Tyskland og Danmark for tur, kamper hvor Steffen og resten av laget hadde full kontroll og vant. Nøkkelkampen kom som sjette i rekken, hvor en av forhåndsfavorittene Italia måtte se seg slått etter ekstra omgang. Med seier i nest siste kamp var OL billetten et faktum.
For alle resultater og detaljer: https://worldcurling.org/events/oqe2021

Første mål nådd

Det har vært en lang vei for laget, som bokstavelig talt var cm fra å sikre OL plass under VM tidligere i år. Desto bedre er følelsen når målet blir nådd. I ett intervju med world curling federation sier Steffen Walstad: «I’m feeling good… I’m feeling really great. It’s an awesome feeling, winning with one game left. Qualifying – that’s what we’ve been working for all year. I’ve been to the Olympics as a coach, but now it’s going to be great to be there as a player.”

Førstereis og rutinerte utøvere

OL i Beijing blir første mulighet for Steffen Walstad og Magnus Vågberg som utøvere på Olympisk is. Markus Høiberg har vært med som reserve i både 2014 Sochi og 2018 PyeongChang.

Torger Nergård på sin side reiser sitt sjette OL som i seg selv er imponerende. Ingen andre curlere har deltatt i like mange Olympiske Leker som utøver. I gjennom OL vil han også være den herrespilleren med flest mesterskapskamper. Kun Dordi Nordby fra Norge og Andrea Schoepp fra Tyskland har spilt flere.

OL i Beijing starter 2 februar med Mixed Doubles turneringen hvor Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien representerer Norge. Herreturneringen starter 9 februar, og sluttspillet starter 18 ferbruar.