47 utøvere tatt ut i første uttak til OL i Beijing

Olympiatoppen sendte mandag ut en pressemelding med første OL uttak for Beijing 2022. Syv av de foreløpige 47 utøverne som er tatt ut er curlere.

– De som er tatt ut nå er de klareste kandidatene, samt de som har behov for å få beskjed tidlig, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. – Vi er trygge på at alle disse utøverne er på det prestasjonsnivået som forventes i OL.

Med den pågående COVID-pandemien og omikron-mutasjonen, kommer OL og Paralympics i Beijing til å bli krevende. Toppidrettssjefen er sikker på at erfaringene fra Tokyo bidrar til at troppene forbereder seg på en god og trygg måte til Beijing-lekene.

– De norske landslagene er vant med å leve og konkurrere i «bobla», og vårt fokus er nå å være best forberedt under de omstendighetene som er. Det er fortsatt mange detaljer som gjenstår, men vi er trygge på at vi kommer i mål på en god måte, sier Øvrebø.


Første uttak for Paralympics er 10. januar. Det er forventet at den norske troppen vil bestå av 85 utøvere til OL og 15 til Paralympics.

Se olympiatoppen.no for å lese hele pressemeldingen.