Bli kjent med Norges Mixed doubles-par

Norges lag til mixed doubles-konkurransen i OL i Beijing 2022 består av Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten – partnere både på og av isen.

 Foto: © WCF / Celine Stucki

Kristin startet sin curlingkarriere i hjembygda Oppdal, hvor hun ble tatt med i hallen fra hun var ei lita jente. Sammen med tre venninner dannet hun et lag og jentene fikk blod på tann da de slo det beste guttelaget i skolecupen. Siden har Kristin hatt curling på hjernen. 

Magnus startet sin idrettskarriere i alpint. Møtet ble curling var litt tilfeldig da han ble invitert på curlingbursdag med en vennegjeng. Vennene ble tatt godt imot og inkludert av flere i curlingmiljøet den gang. De ble tilbudt å bli medlemmer i Bygdøy Curling Club og spille så mye de ville. Dette tok Magnus på fullt alvor og nærmest flyttet inn i hallen. Erfaringen fra alpinsporten, med stor treningsmengde og arbeid med detaljer, gjorde at han raskt ble god. Han synes lag-elementet i curling var nytt og til tider utfordrende. 

Kristin og Magnus har spilt mixed doubles sammen siden 2016. Noen år etter kvalifiserte de seg til OL i Pyeongchang i 2018 hvor de tok bronsemedaljen, etter en russisk dopingskandale. 

Hittil i sesongen har mixed doubles-paret spilt fire turneringer sammen med stor suksess. Høydepunktet var seier i Biel i Sveits. De kan også vise til gode resultater i Tallinn i Estland, Bern i Sveits og sist i Kitzbühel i Østerrike.

Både Kristin og Magnus deltar også på andre curling lag. Kristin var en av fire damer som representerte det norske damelandslaget i curling i EM på Lillehammer i høst, hvor de gikk helt til topps. I høst deltok også Magnus som reserve for herrene i EM på Lillehammer, der laget endte på fjerdeplass. Magnus skal også være reserve for herrelandslaget under OL i Beijing. 

I 2020 giftet de seg og kaller seg i dag curlingekteparet. Du kan følge dem på sosiale medier på Instagram @curlingekteparet og på Facebook  

Les mer her: Kristin og Magnus er klare for mixed doubles i OL i Beijing