OL-sølv til Kristin og Magnus

Etter en uke som startet trått med tre tap og en seier fant Kristin og Magnus formen og vant seks strake kamper før de møtte ett imponerende sterkt Italiensk lag i finalen. Tross skuffelsen av å ikke få gullet, er dette første olympiske finale for Norge siden Vancouver 2010.

Etter fire år med forberedelser, var det endelig klart for ny mulighet for olympisk medalje for det norske curlingekteparet. Mesterskapet startet ikke som laget håpet, og etter fire kamper sto laget med tre tap og en sier. Canada, Tsjekkia og Italia ble for sterke, mens USA ble slått. Det så tungt ut å nå sluttspillet med store nasjoner som Sverige, Sveits og ikke minst verdensmester Storbritannia igjen.

Kristin som flaggbærer snur alt.

Av sportslig hensyn valgte Maiken Caspersen Falla og frasi seg jobben som flaggbærer, og Kristin ble spurt. Om det var årsaken, eller ikke, så var det en tydelig endring i det norske laget som inntok isen etter åpningsseremonien. Kristin og Magnus fant formen og regelrett feide all motstand av banen, og spilte med en imponerende selvtillit. Laget endte på en andreplass etter endt grunnspill og møtte Storbritannia i semifinalen.

Revansj fra VM finalen

Laget curlingekteparet møtte i semifinalen var det samme de møtte VM finalen, og fikk dermed muligheten til å rette opp tapet. Frem til pause var det Bruce og Jennifer fra Storbritannia som styrte kampen og gikk inn i pause med en ettpoengs ledelse. Men Kristin og Magnus ventet kaldt til sjette omgang med å velge power play, og etter en særdeles godt spilt omgang tok de med seg tre poeng og snudde kampen til sin fordel. Ett presset Storbritannia fikk kun med seg ett poeng etter sin power play og Kristin kunne dra for ett poeng og seier i siste omgang.

Sterkt Italiensk lag og sølv til Norge

Det italienske laget med Amos Mosaner og Stefani Constantini imponerte med storspill gjennom hele OL turneringen og kom seg ubeseiret hele veien til finalen. Men Kristin og Magnus er ett mer rutinert lag med flere finaler bak seg, og hadde frem til OL slått det italienske laget flere ganger.

Finalen startet godt i norsk favør med to stjålne poeng i første omgang og det samme solide spillet de hadde spilt frem til finalen. Italia svarte med to poeng, og en påfølgende ettpoengs stjeling i tredje omgang. Den fjerde omgangen ble kanskje den avgjørende i kampen. Etter to norske bom, lå det igjen en run back mot tre Italienske steiner på Kristin sin siste stein, dette gikk heller ikke og Italia gikk opp i en 6 – 2 ledelse til pause. En ledelse som ble for stor og kampen endte 8 – 5 til Italia.

Naturlignok var det ett skuffet norsk lag som mottok sølvmedalje, men Kristin og Magnus gjorde en enormt imponerende snuoperasjon fra halvveis i grunnspillet. Forhåpentligvis går skuffelsen over.