23 lag skal i ilden på curling-NM i helga

Den 3. til 6. mars går NM i curling for damer og herrer av stabelen. Nytt av året er at NM for damer og herrer avholdes på to forskjellige steder.

Curling-NM er det største arrangementet for norske curlingutøvere. Mens NM i curling tidligere har blitt avholdt på samme sted for damer og menn, har de i år valgt å dele det opp. 

NM i curling for damer går av stabelen på Kuleisen i Haugesund fra 4. til 6. mars. NM for herrer arrangeres i Leangen curlinghall i Trondheim NM for herrer avholdes fra 3. til 6. mars, mens NM for damer arrangeres fra 4. til 6. mars. 

Totalt 23 lag skal delta i curling-NM

På herresiden er det totalt 16 lag som skal delta, mens det på damesiden er sju lag som deltar. 

Med OL-sølv i mixed doubles i bagasjen, samt kvalifisering til dame-VM som finner sted om et par uker, er laget til Kristin Skaslien ansett som forhåndsfavoritt på damesiden. 

På herresiden er det landslaget Team Minera Skifer som er ansett som forhåndsfavoritt. Det er ventet at de kan få motstand fra lag Oppdalsbanken og lag Ramsfjell. 

Også suksessforfatter Johan Høst deltar for Lillehammer curlingklubb sammen med sine to sønner. 

Ønsker alle lykke til

Generalsekretær i Norges Curlingforbund, Pål Trulsen, ønsker alle som skal delta masse lykke til.

– Årets NM avslutter en olympisk periode og er starten på neste frem mot OL 2026 i Cortina. Dette blir siste testen til damelandslaget Lag Rørvik før de skal til VM i Prince George BC Canada om to uker. Det blir også siste testen for VM-laget for herrer Lag Ramsfjell som skal til VM i Las Vegas i slutten av Mars, sier Trulsen. 

For mer informasjon om curlingresultater, trykk her.