Norge ble overraskelsen i curling-VM for kvinner

Norges curlingkvinner imponerte alle i VM i Canada med godt spill og en solid sluttplassering.

Norge var rangert som nummer 12 av de 13 landene som skulle spille VM. Nå er det klart at laget med Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye, Marianne Rørvik (skip), Kristin Skaslien og Eirin Mesloe (reserve) endte på en sterk 8. plass.

– Vi tenkte vi kunne vinne et par kamper, men regnet med at dette ville bli et tøft mesterskap. Når det gikk så bra som det gjorde, må vi være veldig fornøyde, sier veteranen og skip Marianne Rørvik.

Norge endte med fem seire og sju tap. Det holdt altså til 8. plass foran Tyskland, Italia, Tyrkia, Tsjekkia og Skottland. 

Ener på det norske kvinnelandslaget i curling Martine Vollan Rønning © WCF / Jeffrey Au

Jentene slo Canada på hjemmebane 

De norske kvinnene satte opp flere gode kamper. Forhåndsfavoritten Canada ble også slått sammen med Tyskland, Tyrkia og Tsjekkia.

Trener Rune Steen Hansen legger ikke skjul på at han er meget godt fornøyd med prestasjonene til laget.

– Det er en veldig sterk prestasjon. Norge har ikke hatt et lag i VM i curling på sju år, og da vant de bare en kamp. Nå står vi her med en 8.plass, med flere fine seire – blant annet en mot selveste Canada på deres hjemmebane – og flere andre gode kamper hvor vi har vist at vi kan henge med de beste igjen. Det er moro for spillerne og alle som er glad i curling i Norge, sier Steen Hansen.

Sterk norsk lagscore

I tillegg har de norske spillerne utmerket seg på listen hvor spillerne blir scoret for sine prestasjoner på isen. 

Den norske lagscoren på 82,2 prosent er sjette best av alle lagene i mesterskapet hvor de nå seks beste lagene fra det innledende spillet nå går i gang med sluttspillet.

Nå håper han at spillerne satser videre når de får tenkt seg litt om.

– Det er litt ulike utgangspunkt for spillerne på laget med alder og andre ting som skjer i livet, men de vet godt nå at de kan konkurrere med de beste. Jeg vil tro det er fristende for dem å se hvor bra de for eksempel an gjøre det i EM til høsten etter vi rykket opp i A-gruppe siden vi også vant B-gruppa på Lillehammer før jul denne sesongen, sier Rune Steen Hansen.

Flere forhåndsfavoritter er ute av VM  

Lagene som fortsatt er igjen i mesterskapet er Sveits og Korea som går rett til semifinalene. 

Videre møtes Canada og Danmark i den ene kvartfinalen, mens Sverige og USA gjør opp i den andre kampen som gir billett inn i semifinalen.

Forhåndsfavoritten Skottland måtte trekke laget på grunn av koronasmitte. De var uten seire da de forlot mesterskapet og alle lagets kamper ble nullet.  

Russland ble utestengt på grunn av krigen i Ukraina og deltok dermed ikke