Søsknene Maia (22) og Magnus (24) Ramsfjell skal representere Norge i VM i mixed doubles

Søskenparet Maia og Magnus Ramsfjell kvalifiserte seg i helgen til å representere Norge i VM i mixed doubles. Mesterskapet skal avholdes i Gèneve i Sveits fra 23. til 30 april.

Dette blir andre gang søskenduoen deltar i VM i mixed doubles. 

– Vi har hatt et mål om å kvalifisere oss til Mixed Doubles VM i år, og det kjennes veldig bra ut å nå målet vårt sammen. Det blir veldig gøy å få sjansen til å spille vårt andre mixed doubles VM, og vi setter stor pris på at forbundet gir oss muligheten til å representere Norge, forteller de. 

Totalt tre lag deltok

VM-kvalifiseringen ble holdt i Snarøya Curlinghall, og det var totalt tre lag som deltok. Lagene har kvalifisert seg gjennom å ha deltatt i World Curling Tour Europe.

I tillegg til Maia og Magnus Ramsfjell, deltok Eirin Mesloe og Wilhelm Næss, samt Martine Rønning og Mathias Brænden. Mens Rønning og Brænden stakk av med andreplassen, kom Mesloe og Næss på tredjeplass. 

Prioriterer deltakere som ikke har deltatt i OL

Under vinter-OL i Kina stakk curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten av med sølvmedalje i mixed doubles-konkurransen.

Norges Curlingforbund har som policy at laget som deltar i OL ikke kan delta i VM samme år. Som OL-lag var Skaslien/Nedregotten dermed ikke kvalifisert til å delta på VM-kvalifiseringen i mixed doubles.

– Vi sender aldri et OL-lag til VM i et OL-år for å gi et annet lag mesterskapserfaring. Vi gjorde det samme etter Pyeongchang. Norsk curling blir sårbar hvis vi bare «har ett lag». VM som arrangeres etter et OL er ikke kvalifisering til neste OL, og det gir oss muligheten i å gi flere lag mesterskapserfaring. Vi gleder oss til å følge Maia og Magnus i Geneve, avslutter Pål Trulsen.