Norges curlingdamer på plass i Prince George Canada

Fra 19. – 27. mars skal Norges curlingdamer delta i VM i curling i Prince George, Canada. For første gang siden 2015 deltar ett norsk lag i mesterskapet. De norske damene skal konkurrere om verdensmestertittelen med 12 andre nasjoner.

Laget som snart er på plass i Canada består av Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye, Martine Vollan Rønning og Eirin Mesloe. Med de er coach Rune Steen Hansen. Norges curlingdamer har allerede denne sesongen gode resultater fra EM og VM kvalifisering, og har spilt seg godt sammen.

Lang turnering

Verdensmesterskapet består av 13 lag, og det spilles full serie før sluttspill. Det innledende spillet går over seks dager og laget spiller en til to kamper om dagen. Korea er første motstander ut 14:00 på lørdag (lokal tid), og hjemmefavorittene Canada i påfølgende kamp 19:00.

Det er ett tøft felt med gode og rutinerte lag, blant dem både bronsevinnere og fjerdeplass fra OL Sverige og Sveits. Fra Canada spiller rutinerte Kerri Einarsson, og Italienske Stefania Constantini som tok OL gullet i mixed doubles i Beijing nylig, har med sitt lag.

Følg laget og resultater

For å følge Norges curlingdamer, og få oversikt over resultatene kan du gå til worldcurling.org. Vi oppdatere sendeskjema og tider for stream når dette kommer.