Lag Mosetertoppen fra Lillehammer Curlingklubb vant junior-NM 2022

Ni juniorlag deltok i junior-NM på Lillehammer. Lag Mosetertoppen Skiline/Høstmælingen fra Lillehammer Curlingklubb vant NM-gull på hjemmebane.

Juniorlag fra Trondheim, Oppdal, Stange og Halden hadde tatt turen til Lillehammer for å kjempe om medaljer i junior-NM. 

Hjemmefavoritten Lag Mostertoppen gikk ubeseiret gjennom turneringen med hele åtte strake seire. Lag Øy fra Trondheim Curlingklubb og lag Team Domus/Eriksen vant sølv og bronse. 

– NM var veldig gøy å spille, spesielt på hjemmebane og det å endelig få spille uten restriksjoner og med mange lag er fantastisk, sier Tinius Haslev Nordbye fra Lag Mosetertoppen. 

Foruten Haslev Norbye består lag Mosetertoppen av Grunde Buraas, Lukas Høstmælingen, Magnus Lunde Lillebø og Sander Lunde Moen. 

Gleder seg til å spille junior-VM

Flere av guttene på Lag Mosetertoppen går til vanlig på curling-linja på NTG Lillehammer. Haslev Nordbye sier han er glad for å fått vise hva de har trent på. 

– NM er gøy siden en får muligheten til å spille om NM-medaljer og virkelig bruke treningen man legger inn. Vi trener for å vinne slike konkurranser og det å få muligheten til å vise det fram er veldig fint, sier han. 

Lillehammergutten som i dag går siste året på videregående, har allerede rukket å spille curling i mange år. 

– Curling er gøy siden jeg får spille en veldig gøy sport sammen med med veldig gode venner. Det viktigste i curling for meg er å ha det gøy, ikke nødvendigvis alltid å vinne. Jeg vil spille med noen jeg trives med og når jeg spiller med vennene mine har jeg det aller gøyest, sier han. 

Snart reiser lag Mosetertoppen til junior-VM 

Om ikke lenge skal guttene i lag Mosetertoppen reise til junior-VM i Jönköping i Sverige. 

– Å spille junior VM gleder jeg meg veldig til. Jeg har sett på slike konkurranser siden jeg var liten og det å skulle spille selv blir veldig kult. Vi vet selv at vi har en mulighet for å oppnå et bra resultat og det å kunne spille for Norge er alltid spesielt og noe jeg vil gjøre i framtiden, sier Haslev Nordbye. 

Jentelaget lag Mesloe fra Oppdal Curlingklubb kom på sjetteplass i NM,og er tatt ut til å representere Norge i junior-VM for jenter. 

Landslagstrener Thomas Løvold er i pappaperm, men følger spent med fra sidelinjen. 

– Jeg er imponert over juniorspillerne våre og hva de får til. Det er flott at flere klubber sender juniorlag til NM, sier han. 

Se alle resultater fra junor-NM på curlingresultater.no

Juniorklassen består av jenter og gutter fra 16 til 21 år.