Solid innsats i VM-debuten for lag Ramsfjell

Lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb viste hva de er gode for i VM for herrer i Las Vegas. Laget endte på en 10. plass, men hadde marginene vært på deres side kunne det fort ha endt med sluttspill.

Lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb fikk æren av å delta i curling-VM for herrer i Las Vegas. 

Laget består av skip Magnus Ramsfjell (24), treer Martin Sesaker (27), toer Bendik Ramsfjell (26) og ener/viceskip Gaute Nepstad (27). Mathias Brænden (22) var med som reserve.

– Det var utrolig gøy men også utfordrende. Mange kamper, med lite restitusjonsmulighet. Veldig lærerikt og motiverende alt i alt, sier treer Martin Sesaker. 

Mange jevner kamper  

13 lag deltok i VM. Det norske laget vant fem kamper – mot Korea, Skottland, Nederland, Finland og Danmark. 

– Vi spilte mange gode kamper, men den mot Skottland skilte seg ut i det at vi traff mye stein og rett og slett var bedre enn motlaget på alt fra islesing, steinsetting og skipping, sier Sesaker.

Selv om det i alt endte med sju tap mener treeren at tallene ikke forteller hele sannheten. 

– Vi føler vi har noen marginer mot oss, siden alle kampene våre er nokså jevne, så det er litt bittert å ikke være i sluttspill egentlig, sier han. 

Krevende isforhold i Las Vegas

VM ble gjennomført i ørkenbyen Las Vegas i Nevada, USA. Ute viste gradestokken opp mot 30 grader. Mange lag fortalte om krevende isforhold. 

– Isforholdene var veldig utfordrende gjennom hele uka. De første dagene og passene var isen litt uforutsigbar fordi den var rimete. Vi hadde, i de verste sporene, 7-8 fot curl på grunn av rimet. Takeouts som også tok helt av og curlte nesten litt ukontrollerbart, sier Sesaker. 

Problemet med rim ble etterhvert fikset av icemakerne, men isproblemene fortsatte utover uken. 

– Vi fikk andre utfordringer i at isen endret seg på hvor mye det curlte og farten endret seg veldig fra pass til pass. Det ble også en del skrapespor, som ga en del vanskelige linjer å spille etter, forklarer treeren. 

Mye energi og moro på banen 

Selv om isforholdene var krevende, la ikke det en demper på stemningen i laget. 

– Vi er vel kanskje en av de mer energiske lagene i mesterskapet, og den energien har vi virkelig klart å holdt gående. På banen har vi vært gode sammen, der kommunikasjonen har flytt godt. Vi har hatt det veldig gøy og ikke tatt det for seriøst så vi har ikke gått på en motivasjonssmell, sier Sesaker. 

Las Ramsfjell setter nye mål

VM-debuten har gitt mersmak for lag Ramsfjell. 

– Det å kunne få spille mot både Sveriges Niklas Edin og Canadas Brad Gushue er utrolig givende. Du ser jo disse gutta på tv og hvilke steiner de kan gjøre. Vi henger jo virkelig med i kampene mot dem, og hadde vel gode sjanser til å vinne til og med. De viser oss jo hva som må til for å være best i verden når man gjør slike steiner som både Nichols og Gushue gjør på sine sistesteiner og ikke minst Edin på sin siste, sier Sesaker. 

Nå som sesongen nærmer seg slutten skal laget trappe ned curlingtreningen på is, men øke mengden annen basistrening før de ser fremover mot en ny sesong. 

– Så skal vi straks samle oss og sette et nytt langsiktig mål, og kortsiktige mål for neste sesong og videre curlingkarriere. Det må jo være mulig å bli god nok til å ta medalje i OL Milano/Cortina, avslutter Sesaker.