Maia og Magnus Ramsfjell imponerte i mixed doubles VM

Foto: WCF / Céline Stucki

Søsknene Ramsfjell spilte strålende i mixed doubles VM i Geneve og beviste en gang for alle at de fortjente VM-plassen. Det endte på den sure fjerdeplassen etter en nervepirrende jevn semifinale og bronsefinale.

VM i mixed doubles var en stor opptur for Maia og Magnus Ramsfjell. Turneringen endte til slutt med fjerdeplass etter tap mot Tyskland i bronsefinalen. 

– Vi hadde en veldig fin uke både av og på isen. «Nødcoach» Steffen Walstad gjorde en storartet jobb, som bidro til at vi spilte bra og hadde det gøy. Selv om det ikke ble medalje er vi stolte av det vi leverte, og kan se tilbake på en uke med mange gode kamper, sier Magnus. 

Steffen Walstad var med det norske laget som vikarierende landslagstrener, ettersom Thomas Løvold er i permisjon. 

– Helt enig med Magnus! Steffen var helt gull å ha med, og en stor grunn til at jeg spilte så bra som jeg gjorde til tider, sier Maia. 

Norge slo forhåndsfavorittene Canada i semifinalen

For bra spilte de! Etter gruppespillet delte Norge førsteplassen i gruppe A med Sverige og Sveits. Alle lagene hadde 7 seire og 2 tap etter gruppespillet. 

Ramsfjell-søsknene tok seg videre til semifinale etter seier i kvartfinalen mot stormakten Canada, men tapte semifinalen mot Sveits etter en svært jevn og nervepirrende kamp. 

– Semifinalen mot Sveits var veldig spennende og jeg er utrolig stolt over at vi klarte å ta Sveits til en ekstraomgang og også få Alina til å spille en veldig vanskelig stein for seieren, sier Maia. 

Alina Pätz er en av verdens beste kvinnelige curlingspillere med fem VM-gull i lag-curling, og ett gull i mixed doubles.Magnus vil også trekke frem kampen mot Sveits som et høydepunkt i turneringen. 

– Av kampene kan vi trekke ut kvartfinaleseieren mot Canada, semifinalen mot Sveits og gruppespillkampen mot Sveits, der sistnevnte kanskje er vår beste kamp med utfordrende isforholdene tatt i betraktning. 

Finaleplassen stod om marginer 

Landslagscoach Thomas Løvold har fulgt denne turneringen via streaming, men er stolt over hva søsknene har levert. 

– Maia og Magnus har virkelig imponert og spilt solid gjennom hele turneringen. Det har vært en fryd å følge dem gjennom VM, sier han.

I bronsefinalen ble Tyskland hakket for sterke og stillingen endte på 7-5 i Tysklands favør. Dermed ble det den sure fjerdeplassen. 

Coachen synes ikke det er noen grunn til å sture over det. 

– Semifinalen kunne lett endt med seier til Norge. Men slik er curling. Det er en presisjonsidrett med små marginer og alt må klaffe om vi skal slå de aller beste, sier Løvold.

Endelig resultat VM i mixed doubles 2022  
Gull – Skottland
Sølv – Sveits
Bronse – Tyskland