To fjerdeplasser til Norge i junior-VM 

© Cheyenne Boone

Det ble fjerdeplass på både jentene og guttene i junior-VM i Jönköping, Sverige. Begge lag imponerte med sterke prestasjoner i gruppespillet.

Juniorjentene fra Lag Mesloe hadde en strålende start på VM. Laget klarte å kvalifisere seg til sluttspill før gruppespillet var ferdig. Dessverre ble Sverige for sterke i semifinalen. Etter en jevn bronsefinale mot USA, endte de på den sure fjerdeplassen. 

-Jentene har vært kjempeflinke. De har hatt en god sesong og topplasseringen viser at det ikke var tilfeldig. Synd det ikke ble medalje når de var så nære og leverte så godt, sier landslagstrener, Thomas Løvold. 

Japan overrasket med å ta VM-tittelen, men den aller største overraskelsen på jentesiden var at Canada røk ned til B-VM for aller første gang. 

De norske jentelaget  bestod av Nina Aune, Torild Bjørnstad, Nora Østgård, Ingeborg Forbregd og skip Eirin Mesloe fra Oppdal Curlingklubb. 

God stemning på Lag Mesloe under junior-VM Foto: © Cheyenne Boone

Sluttspill i VM er en sterk prestasjon 

Juniorgutta fra Lag Mosetertoppen tok seg til sluttspill etter seks seire og tre tap. I semifinalen ble de skotske gutta for sterke. I bronsefinalen mot Canada gikk de norske juniorene på et smertefullt tap og dermed ble det også en fjerdeplass på gutta.

– Guttene har gjort en god prestasjon, særlig med tanke på at de kun var fire spillere da Lukas Høstmælingen ble syk. Sluttspill i VM er en sterk avslutning på en god sesong. Det blir spennende å se hva guttene klarer å få til neste sesong, sier Løvold. 

Skottland vant guttenes finale mot Tyskland. 

Lag Mosetertoppen består av Tinius Haslev Nordbye, Grunde Buraas, Magnus Lunde Lillebø og Sander Lunde Moen fra Lillehammer Curlingklubb. Lukas Høstmælingen var med som reserve.