Challenge til universiaden

Førstkommende søndag møtes lag Mosetertoppen Skiline/Høstmælingen og Lag Brænden for en play-off om muligheten til å representere Norge i Universiaden 2023 som skal foregå i Lake Placid USA 12 – 22 januar. Vinneren avgjøres gjennom en best av tre konkurranse hvor alle kampene foregår i Snarøyhallen.

For resultater fra kampene, se curlingresultater.no

Forsvarer gull

Norske utøvere har hatt en sterk historie i Universiaden, og i de siste tre gangene mesterskapet har vært arrangert har vi tatt hjem to gull og en bronse. 2015 gikk Steffen Walstad, , Eirik Mjøen, Magnus Nedregotten og Sander Rølvåg til topps hvor de slo Russland i finalen etter å ha stjålet i siste óg ekstra omgangen. I Almaty, Kasakhstan 2017 var hadde det samme laget med seg Markus Høiberg i stedet for Eirik Mjøen, den gangen ble det bronse. Og i Krasnoyarsk, Russland i 2019 var det igjen Norske herrer på toppe av pallen: Magnus Ramsfjell, Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell og Gaute Nepstad tok gullet fra Canada etter en jevn finale.

God erfaring og tøff motstand.

Universiaden arrangeres av det internasjonale studentidrettsforbundet, som legge mye prestisje og penger i arrangementet. For curlingens del er det ett attraktivt, det er ett mesterskap som for de beste er et naturlig steg mellom junior VM og senior VM, og mange av de beste lagene i verden i dag har spilt Universiaden. For den norske troppen er det Norges Studentidrettsforbund som er reiseledere til mesterskapet, og det vil være med deltakere fra andre idretter ogsa.