Storsamling på Lillehammer.

I helgen inviterte curlingforbundet til breddesamling for unge curlere. Curlinghallen på Lillehammer ble fylt opp av barn og unge curlere, i tillegg til trenere og ledere. Og det var tett program lørdag og søndag. Tilreisende fra Haugesund, Stavanger, Halden, Hedmarken og Oppdal var tilstede, i tillegg til deltakere lokalt fra Lillehammer. Endelig var det anledning til å samle en stå stor og engasjert gjeng igjen etter to år med pandemi og nedsengelser. Bær førti utøvere og tolv trenere deltok på samlingen.

Idrettsglede på isen

Programmet på isen handlet om idretssglede og å ha de gøy med nye og gamle venner. Ungdomsutvalget gjorde en god jobb med å aktivisere og være tilstede for de unge curlerne på isen. Det ble spilt lagcurling med alternative regelsett, triples (treningsdisiplin med utspring fra Canada) og mixed doubles. Og utøverne spilte både med sine egne klubbkamerater og nye venner fra andre klubber.

Basistrening og kunstinnslag

I tillegg til aktivitet på isen ble utøverne både både sportslig og kunstnerisk av isen. Av sportslige innslag var både frisbee og fotball på programmet, i tillegg til en god basisøkt med fokus på skadeforebyggende øvelser, sistnevnte aktivitet stødig ledet av Martine Vollan Rønning.

Litt mer utfordrende for mange var kanskje det kunstneriske innslaget, selv om det ikke stod på innsatsen. Da ble nemlig alle deltakerne, trenere inkludert, utfordret til å lage et kunstverk av hva skogen kunne tilby av materiale, og verket skulle fortelle en historie. I alt seks imponerende kunstverk og fremføringen ble presentert med en stor variasjon på tematikk og stemning. Vinneren ble tilslutt historien og verket om at det var vikingene som tok curling over dammen til Skottland.

Parallelt program for trenere og ledere

For trenere og ledere var det gjennom helgen lagt opp til faglig påfyll, erfaringsutveksling og diskusjoner. Trenerne var ikke mindre engasjerte enn utøverne. Det ble diskutert temaer som curlingens utvikling de siste ti år, konsekvenser av det, og hvor vi er på vei. Trenerne fikk testet både smart broom og rock hawk. Og det ble også tid for trening for de voksne på isen.

Suksess som skal gjentas

Helgens samling og tiltaket ble presentert under tinget i Bergen før sommeren, og ble allerede der godt mottatt. Oppslutningen og engasjementet tatt i betraktning så var det en suksess. Vi jobber nå med å sette dato for neste samling som kommer på vårparten i 2023, og planen er å samarbeide med Svensk curling om det og at det blir lagt til Karlstad.

Stor takk til Ungdomsutvalget, Lillehammer Curlingklubb og ikke minst deltakerne for godt samarbeid.