Vellykket U-25 samling – på oppdal så klart!

I helgen var det U-25 samling med 17 av våre beste utøvere på Oppdal med bidragsytere fra Olymipatoppen Midt-Norge og Norges curlingforbund.

Søkelys på kosting

Helgens samling satte søkelys på kosting – teknikk, styrke, utholdenhet og taktikk. Etter en god diskusjonsrunde ledet av prosjektleder for U-25, Kristin Skaslien, ble det gjennomført teknikk- og utholdenhetsøkter på isen.

Teknikktreningen foregikk ved hjelp av video og selvevaluering. Utholdenhetsøkten er utviklet ved hjelp av blant annet Olympiatoppen Innlandet og Høgskolen i Innlandet, og ble ledet av Grunde Buraas fra lag Mosetertoppen Skiline Curling/Lillehammer Curlingklubb.

Nicolai, Eirik og Ådne fornøyde etter hardkjør på samlingen. Foto: Thomas Løvold

Sosialt samhold

Utøverne ble på første dag av samlingen delt inn i lag på tvers av klubbtilhørighet. Dette er etter utøvernes ønske som et tiltak for å skape et godt sosialt samhold i gruppa. Det ble avholdt felles middag lørdag kveld som ble avsluttet med quiz, ledet av quizmaster Kristin Skaslien.

Ingeborg Aalbu Forbregd på lag Mesloe/Oppdal Curlingklubb sa i etterkant av samlingen: «Jeg syns det var bra samling. Lærerike og varierte treninger. Og det var bra at vi fikk inn en bra kostetrening som vi ikke har vært innom før. Også var det bra at lagene var spredd som man fikk prøve å spille med andre og bli kjent med flere.»

Atle Kvålsvoll fra Olympiatoppen Midt-Norge innledet om strategiarbeid. Foto: Thomas Løvold

Strategiarbeid

Atle Kvålsvoll fra Olympiatoppen Midt-Norge innledet om strategiarbeid i lag, og benyttet blant annet erfaringen han har som tidligere trener for Thor Hushovd, for å illustrere hva en god strategi kan bety for sportslig utvikling.

I etterkant av Kvålsvolls foredrag hadde flere av utøverne en sesjon med landslagstrener Thomas Løvold, der de begynte arbeidet med en egen strategi eller bygget videre på eksisterende strategiarbeid. 

Treningsdagbok

Nicolai Sommervold fra lag Øy/Lillehammer Curlingklubb avsluttet samlingen med en presentasjon av muligheten for direkte føring av Olympiatoppens treningsdagbok via sportsklokke. Denne muligheten er noe NTNU-student Nicolai har programmert selv. 

Takk til Oppdal curlingklubb for lån av hall og god is.

Vi ser frem til neste samling 16 – 18 desember på Snarøya.