Norges lag til EM er tatt ut

Norges kvinnelag og herrelag til EM i curling i Östersund er tatt ut. Landslagstrenerne mener Norge stiller med to spennende lag.

EM i Curling spilles i Östersund Arena fra 18.-26. November 2022. Hjemme nasjonen Sverige er favoritt på både kvinne- og herresiden, men Norges landslagstrenere Rune Steen Hansen og Thomas Løvold har tatt ut lag de mener skal slå bra fra seg i mesterskapet.

Det norske kvinnelaget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Martine Rønning og Maia Ramsfjell fra Lillehammer Curlingklubb.

Herrelaget blir Steffen Walstad, Magnus Nedregotten, Mathias Brænden, Magnus Trulsen Vågberg og Andreas Hårstad. Dette laget representerer Oppdal Curlingklubb.

Sverige er favoritt

Ti kvinnelag og ti herrelag gjør opp om medaljene i mesterskapet. Sverige er en opplagt favoritt blant kvinnene på hjemmebane med sitt rutinerte lag anført av skip Anna Hasselborg.

Sveits er en naturlig utfordrer med den rutinerte treeren og skipen Silvana Tirinzoni og den gode avslutteren Alina Pätz, men siden sveitserne har byttet ut to spillere før denne sesongen må Sverige pålegges favorittstempelet.

Så blir det spennende å se hva Norges lag kan gjøre. Det norske laget imponerte jo stort sist sesong med en sterk 8. plass i VM.

Det var første gang på sju år at Norge hadde et kvinnelag i VM, men etter at laget med Kristin Skaslien, Marianne Rørvik. Mills Haslev Nordbye og Martine Rønning vant B-puljen i EM på Lillehammer og rykket opp til A-pulja, kvalifiserte de seg til VM i Canada etter godt spill i kvalturneringer i Finland.

I Canada slo Norge blant andre vertsnasjonen på deres egen is og var kanskje det laget som overrasket mest under mesterskapet.

Denne sesongen har laget også blitt styrket av en femte spiller i Maia Ramsfjell. I de to første turneringene denne sesongen har det norske laget spilt seg til en 2. plass i Super Series i Skottland og 4. plass i Oslo Cup.

  • Vi har over tid vist at vi kan både slå og spille jevnt med flere av de beste lagene i verden. Sverige og Sveits er i utgangspunktet de to beste lagene i Europa, men bak dem er det mange jevne lag i denne turneringen. De norske spillerne holder utvilsomt nivået på sitt beste, men curling er et lagspill hvor det er så mange marginer som spiller inn at det er umulig å si på forhånd hvor bra det kan gå, sier Norges landslagstrener Rune Steen Hansen.
Fra venstre: Magnus Nedregotten, Steffen Walstad, Mathias Brænden, Magnus Trulsen Vågberg (Foto: @fredrik_martinsen)

Nytt norsk herrelag

På herresiden er også Sverige favoritt, men det svenske laget anført av Niklas Edin må dele favorittstempelet med Skottland. Laget til Bruce Mouat har imponert stort de siste sesongene, men måtte nøye seg med sølv i OL etter tapet mot Edin i finalen.

Norge er absolutt et lag som kan utfordre disse to lagene, men Italia har også sett sterke ut denne sesongen.

Landslagstrenere Thomas Løvold er også svært positiv før mesterskapet i november. Laget med Steffen Walstad, Magnus Nedregotten, Mathias Brænden og Magnus Vågberg er helt nytt fra denne sesongen, men de har startet sesongen meget godt.

  • Spilleteknisk har vi det sterkeste herrelandslaget på mange år. Foreløpig står vi med én seier på World Curling Tour og flere andre gode resultater gjør at lag Walstad er rangert som nummer to i verden per i dag. Resultatene gir et solid bilde på lagets kvaliteter. Den største utfordringen de står overfor i forbindelse med EM er det relasjonsmessige, i og med at lagkonstellasjonen er ny av året, sier Løvold.

Han mener det uansett blir en meget tøff kamp om medaljene i Östersund.

  • Norges herrelandslag føyer seg inn i rekken av utfordrere til sluttspillplass i årets EM. Sverige og Skottland har vært i en klasse for seg de siste sesongene, og Italia har tatt store steg. Det er realistisk med medalje, men i sterk konkurranse med Sveits, Italia og nevnte Sverige og Skottland, sier Thomas Løvold.

Norge har vunnet EM for kvinner to ganger og herrene har vunnet fem EM-gull siden 1977. De sju beste lagene kvalifiserer seg til VM som arrangeres senere i sesongen.

Resultater ser du på worldcurling.org og curlit.com/ecc