Sølv i Canada, Bronse i Estland

Lag Ramsfjell fra Trondheim CK tok seg helt til finalen i Stu Stells Toronto Tankard i helgen. Regjerende olympisk og verdensmester Edin fra Sverige ble desverre ett hakk for gode til å vinne hele turneringen, men et imponerende resultat.

Lang vei og triple knock

Turneringen i Canada spilles etter et tripple knock system, der lagene starter i samme gren i ett utslagssystem, ved første tap sendes man ned til neste gren, og videre til siste gren, disse grenene kalles a-road, b-road og c-road, taper man en kamp i c-road er man ute av turneringen.

I enden av hver gren er en grenfinale hvor vinneren tar en av plassene i en kvartfinale. Lag Ramsfjell kom startet godt i Toronto og vant seg en plass i a-finalen, men tapte den og påfølgende b-fianale før de kom seg til kvartfinalen etter å ha vunnet c-finalen, også kjent som den lengste veien til ett sluttspill i en triple knock turnering.

Stødig sluttspill

Etter å ha sikret en plass i kvartfinalen med allerede fem kamper i gjennomført, spilte laget stødig i sluttspillet. Lagt møtte canadiske Mooibroek i kvartfinalen og canadiske Colter i semifinalen. Begge kamper vunnet før åttende omgang var ferdig. Men det skulle bli vanskelig å få has på Niklas Edin og hans gjeng. De norske gutta hadde mulighet til å stjele seg til ekstraomgang, men det endte til slutt 7 – 3 til svenskene.

Walstad i Tallinn og juniorer i Praha

I tillegg til Ramsfjell som var i aksjon i Canada var lag Walstad på plass i Tallinn, Estland for å spille Tallinn Mens Challenger. Magnus Vågberg manglet i helgen, men laget hadde med seg Tinius Haslev Nordby som erstatter. Laget vant alle kampene innledende. Desverre ble det tap i semifinalen, men laget gjenreiste tapet og vant bronsefinalen.

F.v. Mathias Brænden, Magnus Nedregotten, Tinius Haslev Nordbye og Steffen Walstad etter bronseseieren i Tallinn.

I Praha, Tsjekkia var tre norske junior guttelag på plass for å spiller EJCT Prague. Lag Kvarner fra Oppdal, lag Kongssund fra Lillehammer og lag Mjøen fra Oppdal. Alle tre lag kom seg videre fra gruppespillet til kvartfinale, men desverre led alle lagene samme skjebne og det endte med tre tap og delt femteplass.
Neste turnering ut for juniorene