Vi har besøkt nyoppstartede Bergen Curling Club

Tirsdag denne uken var forbundet på besøk i nye Åsane Arena og Bergen Curling Club. Vi møtte to av styremedlemmene, og fikk høre om prosessen med å gjenoppstartet klubben og hvordan de tenker fremover.

Etter flere år i dvale har Bergen Curling Club gjenoppstått. Dette i anledning at Åsane Arena i Åsane bydel nord i Bergen er ferdigstilt. Tidligere holdt klubben til på Iskanten arena i Loddefjord, men aktiviteten ble lagt ned.

Bergen Curling Club sin Logo, laget av Sindre.

Nytt styre og nye medlemmer

Harald Ims er styreleder i klubben, og med seg har han Sindre Sommerfelt og Vilde Aabrek som styremedlemmer. Klubben har også allerede fått innmeldt sine første medlemmer og er nå oppe i åtte totalt.

Harald og Sindre legger ikke skjul på at det er mye arbeid som går inn i å danne en ny klubb, men styret har allerede gjort en god jobb med å få på plass det formelle, med hjelp fra idrettskretsen. Videre arbeid går på å skape aktivitet.

Klubben er veldig interessert i å lære av andre, slik at de kan bli mest mulig treffsikre på tiltakene de setter inn. Med på møtet var også Kjetil West, visepresident i NCF, og en av grunnleggerne av Haugesund CK som delte av sine erfaringer med å starte opp klubb.

Åsane Arena

Åsane Arena er et enormt fleridrettsanlegg på 32.000 kvadratmeter, curlinghallen er en del av dette. Anlegget ligger i Åsane bydel helt nord i Bergen, og det er enkelt å reise kollektivt ut med buss. Åsane er en bydel med høyt innbyggertall og med stort potensiale med tanke på nye medlemmer.

Harald legger til at klubben har hatt et meget godt samarbeid med Åsane Arena, både før og etter ferdigstillelse, og samarbeidet fortsetter videre.

Det er god takhøyde i curlinghallen i Åsane Arena. (Foto: Bergen CC)

Ny idrett og blanke ark

Curling er en helt ny idrett for bydelen, og det vil ta tid å bygge opp kompetanse og medlemsmasse for klubben. Styret bruker nå tid på å legge en strategi for rekruttering og hvilke målgrupper de skal jobbe mot for å få flere til å bidra til å gjøre klubben til et aktivt og attraktivt miljø.

Både Sindre, Vilde og Harald har allerede god erfaring med curlingsporten, som klubben vil nyte godt av. Sindre og Vilde sin erfaring er både fra Bergen og Snarøya, mens Harald på sin side var aktiv både i bedrifts- og klubbserien i Stavanger mellom 2012 og 2016 med over 100 kamper spilt. I tillegg vil nok Bergen CC også nyte godt av Haralds kompetanse som til daglig jobber som økonomi- og administrasjonssjef på NLA høgskolen.

Vi ønsker klubben lykke til videre, og gleder oss til å se utøvere med Bergen CC på ryggen i konkurranser og trening.

Har du lyst til å ta turen til Bergen for å teste isen? Ta kontakt med klubben på bergencurling@outlook.com, eller via klubbens facebookside.