VM mixed i Aberdeen

I helgen starter årets VM mixed i Aberdeen, Skottland. Norge er på plass med Alexander Lindstrøm, Pia Trulsen, Christoffer Svae og Maia Ramsfjell. Totalt 36 nasjoner deltar i mesterskapet. Norge er i gruppe med blant annet Sverige, Tsjekkia og Irland.

Det skal gjennomføres i overkant av 300 kamper i mesterskapet, og er med det ett av de største i internasjonal curling. Kun EM er større, om man tar med både A og B-gruppen som gjennomføres samtidig. De 36 nasjonene er fordelt på fire grupper, og Norge skal dermed spille åtte innledende kamper før de evt. kvalifiserer seg til sluttspill.

Meriterte spillere på medaljejakt

De fire som reiser over til Skottland har til sammen en lang liste med meritter på hver sin kant, blant dem Christoffer svar OL-sølv, VM gull, EM-gull og en lang liste med sølv for herrer. Pia Trulsen var på laget som tog gull i VM mixed i 2015. Maia Ramsfjell har allerede spilt i flere internasjonale mesterskap både på junior og seniorsiden. Aleksander Lindstrøm har på sin side har et junior VM gull fra 2011, og har også spilt VM herrer for Norge.

Første svenske som skipper ett norsk lag.

Alexander Lindström, som er født og oppvokst i Lit utenfor Östersund, har bodd i Norge siden 2011, og har dermed anledning til å representere landet i internasjonale mesterskap. «Jeg er stolt av å få være første svenske som får skippe Norge i et internasjonalt mesterskap» sier han selv.

På spørsmål om lagets mål for mesterskapet svarer Alexander: «Jeg tenker vi skal til sluttspill, og forhåpentligvis har vi spilt oss såpass bra sammen at vi da får bruke våre felles erfaringer og ferdigheter til å slå de beste lagene. Vi går for gull!, men sølv og bronse er også bra…»

Følg laget i Aberdeen og se resultater på worldcurling.org