God stemning på damesamling i Snarøya.

Elleve kvinner var samlet på samling på isen i Snarøya i helgen. Initiativtaker var Stabekk curlingklubb sammen med Grethe Brenna, styremedlem i curlingforbundet. I tillegg til deltakere fra nærområdet Oslo og omegn kom fem tilreisende fra Innlandet, to fra Lillehammer og tre fra Hedmarken CK.

Kosting på agendaen.

I helgens samling var det kosting og kosteteknikk som hadde hovedfokus på agenda og innhold. Det var nøye planlagt opplegg stødig ledet av Marina Hauser. Marina er opprinnelig fra Wetzikon i Sveits og jobber nå i Oslo, hun har tidligere jobbet i Tromsø og Trondheim.

I tillegg til opplæring i god kosteteknikk fikk deltakerne også muligheten til å teste ferdighetene med en «smart broom», en kost som måler trykk og frekvens på kostingen i sanntid. Det ble godt mottatt, selv om ikke alle hadde full forståelse for tallene og hva de betyr.

Kristin Brænden fra Lillehammer CK i aksjon under helgens samling (Foto: Toril M. Ekeli)

Vellykket samling og ønske om mer.

Tilbakemeldinger fra deltakerne og stemningen underveis tyder på at det var en vellykket samling hvor deltakerne både lærte nye ting og fikk nye vennskap innen sporten. Grethe Brenna forteller at hun er imponert over hvor fort stemningen gikk fra usikkerhet til trygt, sosialt og fullt fokus på aktiviteten.

Programmet har også gitt mersmak, og flere av deltakerne har utrykket ønske om flere samlinger med mer tematikk. Sist det ble gjennomført samling for kvinner var i Haugesund rett før nedstengning av landet våren 2020.

Stor takk til Stabekk curlingklubb, Grethe og Marina for ett flott opplegg.