Norges største turnering er i gang

Bygdøy Curling Club med Kjetil Bjørke i spissen har planlagt og tilrettelagt i over ett år for å få på plass årets Bygdøy Broomstacking. Den klart største turneringen i Norge i år, og blant de største any four turneringene i Europa. Turneringen består av 32 lag fordelt på åtte grupper. Lagene kommer fra Norge, Sverige, Skottland, Sveits og Litauen. For å få dette til å gå opp spilles det kamper både på Snarøya og i Bygdøhallen.

De første kampene er allerede spilt, og det spilles i hele dag frem til 17:00, da starter det sosiale programmet. Det er kamper hele lørdagen også, frem til rundt 17:00, og hele turneringen rundes av søndag med finale klokken 15:00.

Alle resultater kan du se på curlingresultater.no

Broomstacking

Begrepet kommer fra Skottland og er en del av en lang og viktig tradisjon i vår sport. Det innebærer at lagene etter en kamp setter seg ned, blir kjent og snakker om kampen. Tradisjonelt var det slik at vinnerlaget spanderte noe å drikke på det tapende laget, noe turneringsledelsen også oppfordrer til under helgens turnering. Curling er bygget på gjensidig respekt, hvor motstanderne måler sine styrker ved å kontrollere steinene og huset på isen og ikke gjennom taklinger og nedprating av motstanderen.

Eksempel til etterfølgelse.

Det krever mye tid og energi å sette i stand en turnering av en slik størrelse, men Bygdøy CC har vært gode på å bruke sitt nettverk, klubbens medlemmer og lokalt næringsliv til å sette i stand et arrangement det er vært å lære av. Første gang klubben arrangeret turneringen var i 2016.