Andreplass til Rørvik i Perth

I årets første turnering tok lag Rørvik fra Lillehammer CK seg helt til finalen under Perth Masters, i Perth, Skottland. For kom kun et lag videre til sluttspill.

Spennende i grunnspillet, og åtter-bo

Ti damelag deltok i turneringen, fordelt på to grupper hvor gruppevinner gikk direkte til semifinalen. Det var gjevnt for lagene i Lillehammerjentenes gruppe, og tre lag sto med tre seire og to tap. Det endte med at Lockhart (Skottland) og Rørvik tok de to siste plassene i sluttspillet bak Morrison (Skottland) som vant.
I kvartfinalen møtte det norske laget Constantini fra Italia og gikk videre med 7 – 4 seier, før gruppevinner Morrison stod for tur i semifinalen. De måtte se seg slått 6 – 4, og i finalen ventet tyske Daniela Jentch som desverre ble for sterke.

I tillegg til en andreplass i turneringen oppnådde også lag Rørvik alle curlingspilleres drøm: nemlig å ta ett åtterbo i en omgang. Denne gangen kom det i lagets første match, motstander var tsjekkiske Kubeskova som takket for kampen etter sjette omgang da de måtte gi opp åtte poeng. Som tradisjonen tilsier skal ikke ett åtterbo gå ubemerket, og jentene mottok en pris på banketten fredag kveld.

En god start på året ble det for de norske jentene.

Kun Walstad til sluttspill for herrene.

Fire norske herrelag deltok i herreutgaven av Perth Masters, Mosetertoppen Skiline fra Lillehammer, Walstad fra Oppdal, Ramsfjell fra Trondheim og Hårstad fra Oppdal. Steffen Walstad og hans lag var det eneste norske i kvartfinalen, men det ble desverre tap for skotske Craik.

Med en drøy måned igjen før kvalifiseringsperioden for VM herrer er over (15. februar), ligger fortsatt lag Ramsfjell 0,25 poeng foran lag Walstad. Ramsfjell reiser til Canada for å delta i Canadian Open.