I dag starter EYOF i Italia

På fredag reiste fire håpefulle ungdommer og en coach nedover til Italia for å delta i årets utgave av European Youth Olympic Festival. De fire er Andrine Vollan Rønning (Lillehammer CK), Emil Kolstø (Haugesund CK), Fredrik Kokvik Pedersen (Halden CC) og Sylvi Hausstätter (Lillehammer CK), med som coach er Ådne Birketveit.
Laget er satt sammen for anledningen.

Stort mesterskap og stor spenning.

EYOF er ett fleridrettsmesterskap der det konkurreres i tilsammen 12 ulike idretter og 59 disipliner. 47 nasjoner deltar med over 2300 deltakere tilsammen. Curlingturneringen består av 14 lag fordelt på 2 grupper á 7, og det spilles med miksede lag, altså to gutter og to jenter på samme lag.
I tillegg til arrangementets sørrelse i antall mennesker, er dette også et geografisk omfang, med utgangspunkt i regionen Friuli Venezia Giulia, nordøst i Italia. Det brer seg fra Spittal, Østerriket i nord, til Trieste i Sør, og Claut i Vest til Planica, Slovenie i Øst. Se her for hele kartet.

For vårt norske lag så foregår mesterskapet i Claut, en liten pittoresk landspy i de Italiense alpene. Her er en flott arena med god erfaring på å huse curlere. Deltakerne skal også bo i landsbyen.

De andre lagene i norges gruppe er Bosnia og Herzegovina, Danmark, Latvia, Slovenia, Sverige og Tyrkia. Det er de to beste lagene etter grunnspillet som går videre til sluttspill.

Stor supportergjeng.

For alle de fire ungdommene som reiser for å konkurrere er det første gang i ett så stort mesterskap. Men de skal få god støtte fra tribunen, for det kommer mangedoblet antall familiemedlemmer nedover som supportere for å bidra fra benken. Fra Haugesund alene reiser de fem stykk for heie.

Familien til Emil Kolstø er på plass i Italia med matchende supporterantrekk. Søster, mor og far og besteforeldre. (Foto: Gunn Reinertsen Kolstø/Facebook)

For å følge laget kan du se resultater på curlit.com
Livestream her: EYOF Friuli Venezia Giulia 2023 Live Streaming – EOC Channel (eoctv.org)