Ildsjelprisen 2023

Ildsjelprisen deles ut til en person som betyr mye for det lokale juniormiljøet i en klubb. Det er de unge selv som bestemmer hvem som skal få prisen, og den deles ut på forbundstinget av ungdomsutvalget.

Årets ildsjelpris er den fjerde i rekken. Tidligere har Ståle Rian, Marte Mari Moen Bekken og Kai Ove Rønning vunnet prisen. Alle har de til felles at de har vært viktige for unge curlere i norske klubber.

I år deles prisen ut igjen, og vi trenger de unges stemme for å finne ut hvem som skal få tildelt prisen.

Hva kjennetegner en ildsjel

En ildsjel er en person som er viktig for trivsel, idrettsglede, trygghet og samhold i klubben og det lokale miljøet. En ildsjel motiverer og inkluderer alle, og er en person som er viktig for din deltakelse i idretten. Denne personen kan være trener, en leder som sitter i styret, en ismaker, en forelder som kjører, bringer, lager mat eller arrangerer sosiale kvelder. Hvis du kjenner en slik person så setter vi pris på om du nominerer han eller hun til årets pris.

Følge lenken her for å nominere til årets ildsjel.

Tidligere vinnere

Ståle Rian (2019):
Ståle holder til på Oppdal og i Oppdal Curling Klubb. Han er i dag leder av klubben. Men har vært en viktig person for mange i curlingmijøet på Oppdal. Han har selv tre barn som aller har vært en del av miljøet. Ståle blir beskrevet som en inkluderende trener, og som fortsatt var tilgjengelig for utøverne i klubben etter at hans egne barn trappet ned.

Marte Mari Moen Bekken (2021):
Alle kjenner til Marte i curlinghallen på Stange, den blide sørlendingen som alltid smiler og passer på at alle har det bra. Sammen med sin mann Anders deres tre gutter, utgjør de en stor del av klubben. Marte skylder ofte på manglende curlingkunnskaper, men tar igjen med en enorm entusiasme og evne til å gjøre andre spennende ting i curlinghallen, som f.eks. å lage escaperoom, disco eller lage marker med géle. Hun har også stelt i stand med gamingkvelder og overnatting i hallen.

Kai Ove Rønning (2022):
Kai Ove er godt kjent innventar i curlinghallen på Lillehammer. Han er i dag sportslig leder i klubben, og er hovedtrener for curlinglinjen på NTG Lillehammer. Men viktigst av alt så er han en ildsjel i klubben. Han blir av utøverne beskrevet som en person som nesten bruker flere timer i curlinghallen enn han gjør hjemme. Han følger opp de andre juniorspillerne i klubben minst like mye som han følger opp sine barn på isen. Han har også en unik evne til å roe ned nervøse spillere under en time-out før en avgjørende sistestein.