Universiaden starter på fredag

I går reiste fire norske curlere over til Lake Placid, USA for å representere Norge i Universiaden. Skip Mathias Brænden har med seg Andreas Hårstad, Nicolay Sommervold og Eirik Øy, i tillegg er Sander Rølvåg med som coach.

Universiaden er det største arrangementet til det internasjonale studentidrettsforbundet og er et mesterskap med deltakere opp til 25 år. Det er sterke lag de norske skal få bryne seg på, de andre ni nasjonenen er: Canada, Sverige, Storbritannia, Tsjekkia, Japan, Korea, Sveits, USA og Brasil.

Skal forsvare gullet fra 2019.

Sist Universiaden ble arrangert, 2019 i Krasnoyarsk, Russland, gikk Norge seirene ut av mesterskapet, den gang med Magnus Ramsfjell, Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell og Gaute Nepstad. Den gang var det Canada som måtte se seg tapt i finalene. Gullet har stått i fire år, da 2021 utgaven av universiaden ble avlyst grunnet covid-19.

Curling har vært en del av universiaden siden 2003 og frem til i år, og på herresiden leder Norge medaljestatestikken sammen med Sverige, begge nasjoner står med to gull, et sølv og en bronse.

Mesterskapserfaring

For de norske guttene som nå er på plass i Lake Placid vil universiaden være er ett godt mesterskap å høste erfaring i. De er fire virkelig

Gjennom historien har store navn stått på toppen av pallen, curlingspillere som nå er i verdenstoppen: Niklas Edin (Gull i 2009), Oskar Eriksson (Gull i 2013), Bruce Mouat (Gull i 2017), Mike McEwen (Gull i 2003). Kanskje får vi se nok et norsk lag på pallen i år.

For å følge laget se curlit.com eller worldcurling.org