Junior VM starter på lørdag. To norske lag med

Denne uken reiser to norske lag til Füssen i Tyskland for å representere Norge i VM junior. Mesterskapet starter lørdag 25 februar, med sluttspill helgen etter. I fjor ble det to fjerdeplasser på våre to juniorlandslag, i år er de sultne på medaljer.

Laget som skal representere Norge i VM junior for jenter. F.v: Eilin Kjærland, Nora Østgård (vise skip), Ingebord Forbregd, Torild Bjørnstad (skip).

Jenter fra Trøndelag

Tre av jentene som representerte VM i fjor er også på laget i år. Skip Torild Bjørnstad har med seg Nora Østgård som viseskip, Ingeborg Forbregd som toer, alle var i VM i fjor. Ny på laget er Eilin Kjærland som ener, så har de med Siri Østgård som reserve, Siri og Nora er fra Trondheim, Ingeborg og Torild er fra Oppdal mens Eilin er fra Haugesund, men bor i Lillehammer.

Under fjordårets VM endte det med slutt med en fjerdeplass etter tap i semifinalen mot Sverige og tap i bronsefinalen mot USA. Men laget kom seg igjennom grunnspillet som beste rangerte lag med syv seire og to tap.

Lag Bjørnstad har hatt en god sesong så langt i år. De stakk blant annet av med seieren og var ubeseiret under NM junior. De vant EJCT Oslo og tok en tredjeplass i NJCT Lillehammer junior classic.

Det blir spennende å følge laget under VM som her åpningskamp mot Canada.

Guttene som skal representere Norge i VM junior. F.v. Sander Moen, Lukas Høstmælingen, Tinius Haslev Nordbye, Grunde Buraas og Magnus Lillebø. (Foto: facebook)

Guttelag fra Lillehammer

For guttene så er hele laget fra Lillehammer og er det samme laget som representerte Norge under fjordårets VM junior. Firer og viseskip Grunde Buraas har med seg skip og treer Lukas Høstmælingen, toer Magnus Lillebø, ener Tinius Haslev Nordbye og reserve Sander Moen.

Som jentene så endte også guttene på en fjerdeplass etter tap i semifinalen mot Skottland og tap i bronsefinalen mot Canada.

Lag Mosetertoppen Skiline/Høstmælingen som de heter til vanlig, har hatt en god sesong til nå, de fikk med seg en tredjeplass i Baden Masters i høst, etter tap mot lag Walstad i semifinalen. Videre var de i Canada å spilte Hearing Life Tour Challenge tier 2, hvor de endte med en hederlig femte plass. Sist vant de NJCT Lillehammer junior classic på hjemmebane.

Guttene møter Tyskland i sin første kamp lørdag 25 febrar klokken 14:00.

For å følge begge lagene ser du resultater på worldcurling.org, alle kampene blir også streamet på the.recast.app