Maia og Magnus vinner i Biel

Tre norske lag var på plass i Biel, Sveits i helgen for å spille Stadler European Mixed Doubles Invitational. Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden fra Lillehammer CK, Kristing Skaslien og Magnus Nedregotten fra Lillehammer CK i tillegg til Maia og Magnus Ramsfjell fra Bygdø CC. Totalt tolv lag deltok i turneringen.

To norske på pallen.

Både Lillehammerlaget Kristin og Magnus og Bygdølaget Maia og Magnus tok seg videre til sluttspill. For Kristin og Magnus sin del ble sveitsiske Perres og Rios for sterke i semifinalen. Det Sveitsiske laget fikk fire poeng i andre omgang og klarte å holde ledelsen helt ut. Maia og Magnus på sin side møtte Estiske Kaldvee og Lill i sin semifinale som måtte se seg slått av det norske søskenparet 9 – 5 etter syv omganger.

Magnus og Maia fortsatte sitt stødige spill ut i finalen, og tok en tidlig ledelse før Perres/Rios utlignet etter tredje omgang. Men etter to poeng til Maia og Magnus i fjerde omgang ga så de seg ikke tilbake men økte ledelsen og dermed turneringsseier.
Kristin og Magnus fikk en god avslutning på turneringen med en overbevisende seier i kampen om tredjeplassen mot Kaldvee/Lill.

Spennende rundt VM plassen.

Kvalifiseringsperioden for VM plass i Mixed Doubles varer frem til 15. mars. Foreløpig ligger Maia og Magnus Ramsfjell best an, men de siste helgers turneringer har enda ikke dukket opp på rangseringslisten på curlingzone.com. (NM Mixed Doubles, Gefle MD Cup og Stadler European Mixed Doubles Invitational.)

Det er det laget med flest poeng for de tre beste turneringene som tar plassen og får representere Norge i VM Mixed Doubles som går i Gangneung i Korea i april.