Martine og Mathias tar sin tredje turneringsseier

Martine Vollen Rønning og Mathias Brænden fra Lillehammer Curnlingklubb har hatt en meget god sesong. Laget var i helgen i Tallinn og sikret sin tredje turneringsseier i Mixed Doubles. De to var i Tallinn også i september å vant, i tillegg til at de vant årets NM.

Overbevisende spill.

Det var femten lag påmeldt i helgens turnering hvor Martine og Mathias var eneste norske. Lagene var fordelt på tre grupper av seks lag hvor det beste laget gikk direkte til semi, mens de seks neste gikk til en kvartfinale. Innledende var det bare ett lag som klarte å slå Lillehammerlaget: Bomas/Magan fra Nederland.

Med en klar gruppeseier ble det klart for kvartfinale mot Rupp og Wunderlin, en kamp som endte 7-1 etter seks omganger. I kvartfinalen var det nederlandske Tonolo/Gosgens som sto for tur, en mer spennende affære som endte 7-5 og en plass i finalen for Martine og Mathias. I finalen ventet hjemmefavorittene Kaldvee og Lill. Martine og Mathias kom godt i gang og halvveis hadde de en ladelse på tre poeng, før esterne snudde momentet i kampen veda ta to treerbo i femte og sjette omgang. Men en sterk norsk duo svarte med to toerbo og en 9-8 seier.

Spennende VM kvalifisering

Det er relativt jevnt i kampen om å få lov til å representere Norge i VM mixed doubles. Poengene for helgens turnering er ikke registrert enda, men før de kommer er stillingene mellom de tre aktuelle lagene som følger:

– Kristin og Magnus (Lillehammer CK) 82 poeng
– Maia og Magnus (Bygdøy CC) 73,50 poeng
– Martine og Mathias (Lillehammer CK) 68,25 poeng.

Disse poengene er hentet fra curlingzone.com sin rangeringsliste som er den uttaket baserer seg på.