Rørvik vinner Sun City Cup i Karlstad

I helgen deltok tilsammen 29 lag i sesongavslutningen av Nordic Curling Tour i Karlstad, Sverige. Det stilte to damelag og fem herrelag fra Norge.

Sterk avslutning etter en litt treg start.

Det var lag Ramsfjell og lag Rørvik som var de to norske damelagene i Karstad. Lag Rørvik tok seg til sluttspill, etter en litt treg start med to seire og to, men på grunn av gode tee-dragninger før kampen (Draw Shot Challenge) gikk laget foran både Jentch fra Tyskland og Yldiz fra Tyrkia inn i sluttspillet.

I semifinalen møtte laget fra Lillehammer lag Stern fra Sveits som åpnet kampen med ett poeng. Rørvik svarte med fem, før Stern igjen tok ett poeng og Rørvik fulgte opp med fire poeng. Etter 9 – 2 ledelse før pause valgte Stern å kaste inn håndkle og sendte Rørvik i finalen mot hjemmefavorittene Hasselborg.

Finalen ble en gjevnere affære, og etter åtte omgagner med kun enerbo var det likt 3 – 3 mellom lagene. Med siste stein i ekstraomgangan tok lag Rørvik hjem sin første store internasjonale seier som lag. I tillegg til seier i denne turneringen kom laget på andreplass totalt på touren, og i tillegg fikk med seg ekstra pengepremie for det.

Ramsfjell beste norske herrelag

Av de fem norske herrelagene som deltok i Karsltad var det Ramsfjell fra Trondheim som kom lengst med seier over Walstad fra Oppdal i semifinalen. Rett bak, med tap i hver sin kvartfinale kom Hårstad fra Oppdal og Lindström fra Snarøya på fjerde og femte plass. Lag Øy fra Trondheim endte på 11. plass. Vinner, og på hjemmebane var lag Edin som vant finalen over Nederlandske Gösgens 5-5.

For herrene sammenlagt havnet lag Hårstad fra Oppdal som Rørvik på andreplass, også med en pengepremie for plassering.

For å se alle resultater se curlingresultater.no
Se info om Nordic Curling Tour og ranking på nordicurlingtour.com