Glade jenter klare for semifinale mot Skottland i VM junior. F.v. Ingeborg Forbregd, Torild Bjørnstad, Nora Østgård, Eilin Kjærland. (Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2023).

Både jentene og guttene til semifinale i Junior VM i Füssen

Både jente- og guttelaget som spiller for Norge i junior VM i Füssen Tyskland er kvalifisert til semifinaler. Jentene møter Skottland 14:00 i dag. Guttelaget møter Tyskland klokken 19:00.

Overbevisende i grunnspillet

Jentene som er på plass i Füssen, Tyskland har overbevist i grunnspillet. Som under VM 2022 gikk videre til sluttspill med syv seire og to tap, i år kun slått av Japan og Sveits. Sistnevnte har gått ubeseiret til sluttspill.

Laget som består av Torild Bjørnstad, Ingeborg Forbregd, Nora Østgård, Eilin Kjærland og Siri Østgård skal i ilden klokken 14:00 hvor motstanderen er Skottland. Vinneren av kampen får en plass i finalen i morgen, lørdag, med muligheten for å spille om verdensmestertittelen.

Kampen streames på Recast og kan sees her.

Norske gutter klare for semifinale mot Tyskland. F.v. Grunde Buraas, Magnus Lillebø, Tinius Haslev Nordbye. (Foto: @ WCF / STEPHEN FISHER)

Spennende avslutning etter siste kamp for guttene.

Guttelaget hadde anledning til å sikre seg en plass i sluttspillet på egen hånd ved å beseire Skottland i siste kamp. De ville seg ikke, og etter et 5 – 8 tap var de avhengig av resultater i de andre kampene, og fikk hjelpen de behøvde. Det var meget tett blant de beste seks lagene før siste kamp i grunnspillet ble spilt i går, og det endte med tre lag med fem seire og fire tap hvor Norge var en av de. På bakgrunn av inbyrdes resultater var de de norske guttene som fikk plassen i sluttspill.

De fem guttene på laget, Grunde Buraas, Lucas Høstmælingen, Magnus Lillebø, Tinius Haslev Nordbye og Sander Moen møter Tyskland i sin semifinale klokken 19:00 i dag, fredag. Guttene har allerede vist at de har det som skal til for å gi tyskerne en god fight om finaleplassen, og forhåpentligvis blir den en spennende kamp hvor Norge drar det lengste strået til slutt.

Kampen streames på Recast og kan sees her.
Resultater for mesterskapet finner du på worldcurling.org