FINALE!

For Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Vollan Rønning ble drømmer til virkelighet i dag. For første gang på nitten år har ett norsk damelag sikret plass i VM finalen. Det etter å ha slått canadiske Kerry Einarson i semifinelen.

Jevn kamp med sterk norsk avslutning.

Semifinalen var en meget spennende og godt spilt kamp. Canada satte press på de norske kvinnene i første omgang, og presset på ett norsk poeng. Etter en blank omgang tok Canadierne to poeng og gikk i ledelsen for første og siste gang i kampen. Norge svarte nemlig med tre poeng i fjerde omgang. Etter åtte omganger var det likt med fem poeng til hvert lag. Kampens avgjørende omgang kom i niende da Norge kunne plukke med seg tre poeng etter meget sterkt spill.

Laget og coachen poserer foran beviset. Canada ble slått, og måtte takke for kampen før siste stein var satt. F.v: Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye, coach Rune Steen Hansen, Marianne Rørvik og Kristin Skaslien. (Foto: Pål Trulsen)

Møter ubeseirede Sveits i finalen.

I den andre semifinalen sto slaget mellom hjemmenasjonen Sverige, og ubeseirede Sveits. Sistnevnte har spilt et imponerende stødig mesterskap. Norges kamp mot Sveits innledende ble jevn, med stillingen 1 – 1 etter åtte omganger. Men etter fem Sveitsiske poeng i niende omgang var kampen over. Det er med andre ord duket for en spennende kamp finale i morgen, søndag. Kampen går klokken 15:00 og kan sees på Eurosport 1 eller streames på Recast .