Flott avslutning og bronse til jentene i Füssen.

Det ble en spennende og god avslutning på junior VM for det norske jentelaget i VM junior. De norske jentene sikret første norske medalje i junior VM siden 2004 på jentesiden.

Tøft tap i semifinale og sterk prestasjon i bronsekampen.

Etter et imponerende resultat i gruppespillet med syv seire og to tap, møtte de norske jentene Skottland i semifinalen. Det ble en jevn og god kamp hvor begge lag hadde gode muligheter hele veien. Desverre endte det med et tap etter Skottland fikk med seg to poeng i siste omgang.

I bronsefinalen var Sveits motstandere, et lag som vant alle innledende kamper men som måtte se seg slått av Japan i sin semifinale. Det var tydelig at Torild og resten av jentene ville gi alt for å sikre bronsen i år. Det var en jevn kamp frem til femte omgang hvor Norge tok tre poeng og fulgte opp med stjeling i sjette. Etter ti omganger var sieren i boks med åtter norske poeng mot fem sveitsiske.

Det er andre året på rad at de norske jentene er i sluttspill i VM, i fjor lykkes de ikke med å få medalje. Imponerende og velfortjent er årets medalje.

Det ble en fjerdeplass på de norske guttene under VM junior i Füssen, Tyskland i år F.v. Lucas Høstmælingen, Magnus Lillebø og Grunde Buraas.. (Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2023)

Tungt tap i bronsen for guttene.

For guttelaget ble det et tungt tap mot Tyskland i semifinalen, det var en jevn kamp, men en toer-stjeling til tyskerne i åttende omgang snudde momentet i kampen, som endte 6 – 9 og tap til de norske gutta.

Også bronsefinalen ble tøff mot et skotsk lag som desverre ikke ga Norge mye sjanser. De norske guttene ga seg etter niende omgang og måtte ta til takke med fjerdeplass for andre år på rad. Men det er allikevel en fjerdeplass og ett sluttspill i VM og vi gratulerer med innsatsen.

Det er flott å se at norske curlingspillere kan hevde seg i verdenstoppen også på juniorsiden, og håper det vil fortsette.