Sør-Korea første motstander i VM damer som starter i helgen.

Lørdag åpner Norges curlingkvinner VM mot Sør-Korea. Det er bare en av mange tøffe kamper i mesterskapet som spilles i Sandviken i Sverige.

Norges lag består av Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye, Marianne Rørvik (skip) og Kristin Skaslien. Denne kvartetten har hatt en god sesong med flere finaleplasser i større turneringer i Europa. Seinest i Karlstad for to uker siden. Da gikk Norges lag helt til finalen hvor de møtte de svenske olympiske mesterne. Det ble en jevn kamp med Norge som det beste laget. Til slutt vant også Lag Rørvik etter en spennende ekstraomgang. Det var første gang dette norske laget slo svenskene, og det ga selvsagt ekstra selvtillit før VM som arrangeres nå fra 18.-26. mars.

Håper på topp 6

Rutinerte Kristin Skaslien vet likevel at det blir et tøft mesterskap med mange kamper.
«Det er et tøft felt i årets dame-VM, og det kommer til å bli hard kamp om plassene i sluttspillet. Har vi en god uke kan vi være med å kjempe om topp 6 og sluttspillplass, men da er vi helt avhengig av at alle fire er i form,» sier hun.

Sist helg vant laget også kongepokalen med seier på Lillehammer i NM.

«Vi har hatt en bra sesong så langt med mange gode resultater. Vi vet vi har toppnivået inne, men vi er nødt til å prestere opp mot vårt beste i hver kamp for å henge med. Målet er å forbedre 8.-plassen fra i fjor,» sier Skaslien.

Kristin og Martine i farta under EM i Östersund i november. (Foto: © WCF / Celine Stucki)

Mange kamper

Med 13 lag i startfeltet med spillesystemet round robin hvor alle møter alle, blir det en del tøffe dager med to kamper om dagen. Og i mesterskap spilles kampene over ti omganger og rundt tre timer, slik at de som skal lykkes må være godt forberedt både mentalt og fysisk.

Norge møter altså Sør-Korea i den første kampen lørdag klokka 14.00. Deretter venter USA, Canada, Danmark, Japan, Skottland, Sverige, Tyrkia, Sveits og New Zealand, Italia og Tyskland i den rekkefølgen. Landslagstrener Rune Steen Hansen mener det er et åpent mesterskap hvor de fleste lagene nå er gode nok til å vinne flere kamper.

Følg laget

Alle norges kamper er tilgjengelig for å sees enten via stream på Recast eller på Eurosport og Discovery+, SVT sender også alle svenske kamper, så det er gode muligheter til å se god curling. For de som ønsker å ta turen over grensen så er det en unik mulighet til å se curling i verdensklasse i Sandviken. Se linker under.

Resultater og oppdateringer fra VM
Sendeskjema for TV og stream
Billetter til VM, og info fra Sandviken.